Hirdetés

A vállalat múltjáról és jövőbeli terveiről mesélt a 20 éve laptopokat gyártó MSI



|

Két évtizede gördülnek le a gyártósorokról az MSI laptopok, és a tervek szerint ez bizony még nagyon hosszú ideig így lesz.

Hirdetés

Az MSI több mint húsz éve úttörő szerepet tölt be a laptopiparban, mindig a technológiai fejlődés élvonalában haladva, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Most nemcsak az elmúlt évekről, hanem a jövőbeli tervekről, illetve a vállalat általános üzletfilozófiájáról is mesélt nekünk Jeff Hung, az MSI délkelet-európai notebook üzletág vezérigazgatója.

2009-ben az MSI előrukkolt a meglehetősen könnyű X340 laptopokkal, de a piac ezt nem fogadta jól. Később a gaming szektorban azonban sikerre találtak. Hogyan dönthető el tehát az, hogy egy laptop jellemzői és alapvető értékei megfeleljenek a piaci igényeknek, mielőtt piacra dobnád?

Az MSI termékpozicionálása a kiváló terméktervezésre, innovatív technológiára, magas minőségre és prémium felhasználói élményre épül. Az egyes laptop-sorozatok egyedi stílust képviselnek, amely luxust és megkülönböztetést sugároz. A cég a legújabb technológiát alkalmazza a hardver teljesítményének maximalizálása érdekében, és kiemelten figyel a felhasználói visszajelzésekre, hogy folyamatosan javítsa a termékeket és szolgáltatásokat.

2010-ben átkerült a fókusz a tömegpiacról a prémium laptopokra, elkerülve az árversenyt, és inkább a "értéket" helyezve előtérbe. A vállalat úttörő volt a gaming laptopok piacán, termékeit a játékosok igényei alapján fejlesztettek ki. Az MSI különböző felhasználói csoportok számára kínál laptopokat: például a Stealth sorozat a hordozhatóságra és esztétikára fókuszál, míg a Katana és Cyborg szériák a minőséget keresőknek szólnak. Emellett az MSI a hangminőségre és a billentyűzet élményére is nagy hangsúlyt fektet, együttműködve olyan neves márkákkal, mint a Dynaudio és Steelseries.

Hirdetés

Hogyan emelkedik ki az MSI a többi laptopmárka közül?

Az MSI már négy egymást követő évben lett a legjobb laptopmárka a PC Mag felhasználóinak véleménye szerint, és új termékei rendszeresen pozitív visszajelzéseket kapnak a médiától. A vállalat 1986 óta saját maga végzi a kutatás-fejlesztést és a gyártást, ami biztosítja a termékek magas minőségét és lehetővé teszi a gyors reakciót a fogyasztói igényekre.

Az MSI laptopok kiemelkedő teljesítményt nyújtanak hosszú távon is, anélkül hogy csökkentenék a teljesítményt a hőkezelés miatt, és mindig a legújabb technológiákat alkalmazzák, gyakran elsőként a piacon. Az MSI laptopok luxus megjelenéssel rendelkeznek, és különböző olyan iparágakban is megállják a helyüket, mint például a divat- és az autóipar. Az olyan együttműködések, mint a Hiroshi Fujiwarával vagy a Mercedes-AMG Motorsporttal közösen készült speciális kiadások, ötvözik a teljesítményt a stílussal és a luxussal.

Milyen jelentős kihívásokkal kellett szembenéznie az MSI-nak az elmúlt 20 évben?

Az MSI 1986-ban alakult, kezdetben grafikus kártyákra és alaplapokra koncentrált a cég. 2014-ben kezdett laptopokat gyártani, ekkor már 18 évnyi tervezési és gyártási tapasztalattal rendelkezett. A vállalat a gaming szegmensbe való belépése előtt is több világelső laptopot dobott piacra, például 2007-ben az első túlhúzható laptopot és 2008-ban az első 10 hüvelykes netbookot.

2009 különösen nehéz év volt az MSI számára a tabletpiac gyors növekedése és a pénzügyi válság miatt, ami erős árversenyt eredményezett. Ekkor a cég úgy döntött, hogy a gaming laptopokra helyezi a fókuszt. 2023-ban, a COVID-19 utáni visszaesés ellenére az MSI képes volt növekedést elérni a piacon, amit a piac érzékeny elemzése, a termelés és készletkezelés időbeni kiigazítása, valamint rugalmas értékesítési stratégiák tettek lehetővé.

Az évek során a cég észlelte a társadalmi változásokat is, amelyek jelentős marketing- és üzleti működési alkalmazkodást igényeltek, különösen a közösségi média és a rövid videók népszerűségének növekedésével.

Ha a következő 20 évre vagy azon túlra tekintünk, milyen új tervei vagy céljai vannak az MSI-nak?

Az MSI idén ünnepli laptopjainak 20. évfordulóját, amely jelentős mérföldkő a vállalat számára. Az évforduló alkalmából több országban különleges promóciókat és kiállításokat rendeznek, bemutatva az MSI laptopok főbb mérföldköveit az elmúlt 20 évből.

A jövőben az MSI három alapelvet követ: luxus esztétika, extrém teljesítmény és innovatív technológia. A luxus esztétika jegyében a vállalat együttműködik az előbb is említett neves márkákkal, hogy elegáns és stílusos laptopokat alkosson. Az extrém teljesítményre való törekvés során az MSI a legmagasabb szintű feldolgozási képességeket és anyagminőséget biztosítja, míg az innovatív technológia révén folyamatosan a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.