Hirdetés

Pornóútlevéllel óvnák meg a gyermekeket a felnőtt tartalmaktól - Európa is rálépett erre az útra



|

Új rendszerrel kísérleteznek Spanyolországban a hatékonyabb korhatár-ellenőrzés érdekében.

Hirdetés

Egészen egyedi tervvel rukkolt elő a spanyol kormány abból a célból, hogy korlátozza a kiskorúak hozzáférését a pornográf tartalmakhoz. A hét elején bemutatták a Digital Wallet ("digitális tárca") névre keresztelt alkalmazást, melynek segítségével a különböző felnőtt tartalmakat közvetítő oldalak hatékonyabban tudják majd ellenőrizni a látogatók életkorát.

A felhasználók a koruk sikeres igazolása után 30 digitális, úgynevezett "pornókreditet" kapnak, amelyek egy hónapos érvényességi idővel biztosítanak hozzáférést a felnőtt tartalmakhoz - szükség esetén a felhasználók további krediteket is igényelhetnek.

Hirdetés

Míg az eszközt és a rendszert - elsősorban bonyolultsága miatt - többen is kritikával illeték, a kormány elmondása alapján hatékonyabb az ellenőrzés és a magánélet védelme szempontjából. Azzal érveltek, hogy a kreditalapú modell biztosítja a felhasználók számára, hogy tevékenységeik ne legyenek könnyen visszakövethetők, kereshetők.

A rendszer nyár végén válik elérhetővé, kezdetben pedig önkéntes alapon működik majd, elvégre a felnőttfilmes oldalak más korellenőrzési módszerekre is támaszkodhatnak a nézők szűrése érdekében. A madridi pornóútlevél idővel várhatóan az EU saját digitális személyiadat-tárca rendszerét, az eIDAS2-t váltaná fel, amely lehetővé teszi a felhasználok számára, hogy hozzáférjenek a különböző köz- és magánszolgáltatásokhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.