Hirdetés

Nem kell már sokat várnunk az Apple M4-es Macjeire



|

Az M4 processzor egyelőre csak az iPad Próban található meg, de ez hamarosan megváltozik.

Hirdetés

Rendhagyó módon nem egy laptopba vagy asztali gépbe, hanem egy táblagépbe építette be saját processzorcsaládja legújabb tagját az Apple: először a májusban debütált iPad Próban találkozhattunk az M4-gyel.

Nem mintha máris szükség lenne generációváltásra, de úgy tűnik, még idén megérkeznek az M4-es laptopok és Macek is. A MacRumors úgy értesült, hogy a tavalyi menetrendhez hasonlóan szeptemberben az iPhone-ok és Apple Watchok bemutatójára kerül sor (szeptember 9-én egész pontosan), majd október végén a Macekre terelődik a fókusz, és legkésőbb novembertől kaphatók is lesznek az új gépek.

Hirdetés

Hogy pontosan mely modelleket frissítik, azt egyelőre nem tudni, de várható, hogy a Mac mini nagyobb átalakításon esik át, az USB-A portokat például 5 USB-C váltja majd. Számíthatunk arra is, hogy végre nem 8 GB RAM lesz az alapszint, 16 GB-tól indulhat minden konfiguráció. Állítólag az iMacből és a MacBook Próból is érkezik majd új változat, ezek azonban külsőleg ugyanolyanok maradnak, mint elődeik.

Várhatóan az idei évben a billentyűzetek, a Magic Mouse és a Trackpad is elhagyja a Lightning csatlakozót, és USB-C-re vált. 

Aki tehát Mac-et újítana, most már várjon, ha elégedett a jelenlegi felhozatal tagjaival, akkor azért, mert azok ára várhatóan csökkenni fog, ha meg a legfrissebbet akarja, akkor nyilván az új modellek miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.