Hirdetés

Kiszivárgott rendereken a Meta megfizethető XR-headsetje, a Quest 3s



|

Lényegében minden fontos információra fényt derült a nemrégiben nyilvánosságra hozott képeknek köszönhetően.

Hirdetés

Régebb óta pletykálnak már a Meta Quest 3s-ről, a vállalat hatalmas népszerűségnek örvendő VR-headsetjének jóárasított, kibővített- és virtuálisvalóság-funkciókkal is rendelkező változatáról, amellyel Zuckerbergék még több emberhez szeretnék eljuttatni a technológiát.

A Quest 3s (korábban többnyire Quest 3 Lite néven emlegetett) kiterjesztett valóság (XR - Extended Reality) szemüvegre vonatkozó pletykák először idén márciusban kaptak szárnyra, de azóta nem sok hír érkezett az olcsóbb változatról. A minap a Lunaiyan nevű X/Twitter-felhasználó törte meg a csendet, és hozott több képet is nyilvánosságra az eszközről, amelyek a fontosabb specifikációkat is leleplezték.

A mostani szivárgások alapján - csakúgy, mint az alapmodell -, a Meta Quest 3s is Snapdragon XR2 Gen 2 processzorral felvértezve kerül majd a boltok polcaira. A visszalépés elsősorban a kijelzőmoduloknál lesz tetten érhető, amelyek 1832 x 1920 felbontású, 90/120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező LCD panelek lesznek (szemben a Meta Quest 3 2064 x 2208 pixeles felbontású kijelzőivel). A szemüvegen továbbá négy kamera kapott helyet, illetve egy akciógomb is felfért rá.

Hirdetés

Nem a Meta az egyetlen vállalat, amely megpróbálja szélesebb körben elérhetővé tenni a technológiát azzal, hogy megfizethetőbbé teszi az eszközöket. A TikTok felett bábáskodó ByteDance augusztus 20-ára tűzte ki új terméke bemutatóját, ami jó eséllyel a Pico 4S névre keresztelt, megfizethetőbb alternatívaként szolgálató kevert valóság headset lehet.

Egyelőre nem tudni, hogy a Meta mikor tervezi a jóárasított szemüveg formális leleplezését, így az árakkal kapcsolatban is csak találgatni lehet. A szivárogtató szerint elképzelhető, hogy 300 dollár (adók nélkül nagyjából 108 ezer forint) alatt kerül majd forgalomba, amivel valóban meglenne minden esélye ahhoz, hogy új közönséghez érjen el.

A kiszivárgott képeket és rendereket az alábbi galériában találjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.