Hirdetés

Két futurisztikus autót is bemutatott a Tesla: jön a Cybercab és a Robovan



|

Elon Musk leleplezte az önvezető Tesla-taxi prototípusát, és egy kisteherautót is ezzel együtt.

Hirdetés

Ígéretekből sosem volt hiány Elon Musknál, és azt sem szabad tényként kezelni, hogy jövőre már debütálhatnak Texasban és Kaliforniában a teljesen önvezető autók, majd 2026-ban megindulhat a Cybercab gyártása, mert még ő maga is hozzátette, hogy lehet, 2027-re csúszik a projekt. 

Mindenesetre a Cybercab egy kormány és pedálok nélküli jármű, amiben két utas fér el - természetesen még jóvá kell hagyatni, és simán elbukhat azon, hogy nem enged emberi beavatkozást. Olyannyira futurisztikus, hogy vezeték nélkül tölthető, nincs rajta csatlakozó. Musk szerint az önvezető autók 10-20 százalékkal biztonságosabbak lehetnek az emberek által irányítottakhoz képest, és üzemeltetésük mérföldenként 0,2 dollárba (73 forintba) kerülhet.

Hirdetés

A Tesla célja, hogy a robotokkal és önvezető járművekkel - amik fókuszba kerülnek a cégnél a közeljövőben - időt spóroljon az embereknek, lehetővé tegye, hogy olvassanak, filmezzenek vagy dolgozzanak, amíg eljutnak A-ból B-be.

Az alábbi rövid összefoglaló is segít felzárkózni, ebben élesben láthatjuk a Cybercabet, ahogy Elon Muskot utaztatja a Warner Bros. zárt területén.

Még ennél is szürreálisabb a Robovan, egy önvezető kisteherautó, amiben 20 ember fér el, de megfelelő kialakítással szállításra is alkalmas. Erről szinte semmi más nem mondott el, csak hogy lesz, és úgy fog kinézni, ahogy az eseményen (a fenti videóban 3:55-től) látható volt. Ez persze szintén csak prototípus, sok minden beleszólhat abba, milyen lesz a végleges változata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.