Hirdetés

Jön a tápegységek forradalma, egy új dologra kell odafigyelni a jövőben



|

Ha te is csak azt nézted, hogy 80 Plus tápegységet válassz, akkor újra kell tanulnod a dolgokat.

Hirdetés

Az egyik legfontosabb, mégis az egyik legelhanyagoltabb része a PC építésnek a tápegység. A nem megfelelően megválasztott táp bizony komoly károkat szülhet használat közben, és bár manapság egyre ritkábban fordul elő, hogy egy ilyen egység kigyulladjon, simán előfordulhat, hogy akár más hardverben, például az egymillió forintos videokártyánkban okoz  kárt.

Éppen ezért mindenkinek azt tanácsoltuk az elmúlt években, hogy kizárólag 80 Plus jelölésű tápot válasszon. Ha ez megvan, akkor már majdnem mindegy, hogy melyik márkához tartozót, vagy a 80 Plus-on belül milyen értékelésűt vesz le a polcról. Ez azonban hamarosan megváltozik.

Hirdetés

Néhány gyártó az elmúlt években meg másik jelölést, a Cybenetics tanúsítványt is elkezdte használni a tápegységek esetén. A Cooler Master, a Thermaltake és az MSI a 80 Plus mellé ragasztotta ezeket egy ideig, most azonban az egyik legnagyobb név a piacon, a Corsair bejelentette, hogy utóbbit teljesen el is hagyja, és csak a Cybenetics plecsnit hagyják meg.

Ez is egy teljesítményre vonatkozó teszt, ugyanakkor sokkal több aspektusból vizsgálja a hardvert, vagyis pontosabb képet ad arról, hogy mennyire megbízható az adott hardver, ráadásul a zajszintre vonatkozó adatokat is tartalmaz.

A valóságban nem lesz nagyon nehéz az átmenet, egyszerűen a 80 Plus helyett a Cybenetics matricát kell keresni a dobozon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.