Hirdetés

IObit Software Updater 7 Pro teszt – így teheted biztonságosabbá Windowsodat egyszerűen



|

Olyan frissítési segédprogram teljes verzióját vethetik be gépeiken a PCW Max tagok, amely megbízható és biztonságosabbá teszi a Windowst.

Hirdetés

Júliusban teljesen váratlanul érte a világot a valaha volt legnagyobb informatikai leállás, aminek a CrowdStrike és egy rosszul elsült frissítés volt az oka. Sajnos a helyreállítás sem ment egyszerűen, és a mai napig megy az egymásra mutogatás, hogy ki okolható a több milliárd dolláros kárt okozó hiba miatt. Sajnos ez az eset jó néhány felhasználóból nagyon rossz reakciót váltott ki: elkezdtek minden frissítéstől félni, és inkább átlépik az újabb szoftververzió telepítését, mintsem megkockáztassanak egy esetleges programhibát saját eszközeiken.

Pedig a naprakész szoftverek kritikusan fontosak, ez vonatkozik az operációs rendszerre és minden applikációra is. A frissítések rendszerint foltozzák a felfedezett biztonsági réseket, javítanak a teljesítményen és néha-néha még új funkciókat is hoznak. A gond csupán az, hogy minden szoftvert egyesével, néhány naponta ellenőrizni és frissíteni igencsak időrabló tevékenység. Ezt egy megfelelő szoftverrel megúszhatod - ilyen az IObit Software Updater 7 Pro is, ami most PCW Max tagok számára ingyenesen elérhető.

Biztonság kattintásra

Júliusban fontos frissítést kapott az IObit szoftverfrissítésekért felelős segédprogramja. a 7-es verzióban jelentősen, mintegy 30%-kal bővült a támogatott szoftverek adatbázisa, emellett pedig megjelentek az ajánlott programok listáján az AI-alkalmazások, mint a ChatGPT, a Grammarly, a CapCut vagy éppen a Canva. Szintén bővült az ajánlott irodai programok listája, így mostantól az IObit segédjére bízhatod a Zoom kliens, a LibreOffice, az Evernote vagy éppen a TeamViewer telepítését is. Ez az opció az Ajánlott menüpont alatt található, ahol számtalan programot találsz különböző kategóriákba rendezve.

Hirdetés

Ha itt kattintasz a telepítésre, az IObit szoftvere gondoskodik a letöltésről, valamint a felhasználói beavatkozás nélküli telepítésről is. Ezekhez még böngészőt sem nyit meg (legalábbis az általunk tesztelt programok esetében), és rendkívül gyorsan végez a teljes folyamattal.

Valós időben keres és frissít, sőt, rendszer-visszaállítási pontot is készít és eltakarítja maga után az adatszemetet
Valós időben keres és frissít, sőt, rendszer-visszaállítási pontot is készít és eltakarítja maga után az adatszemetet

A magyar nyelven is használható kezelőfelület az előző verziónál is barátságosabb és könnyebben használható, valamint természetesen megmaradt az egykattintásos vizsgálat és frissítés is. A program azonnal, indítás után átkutatja a rendszert és listázza a telepített programokat. Ez rendkívül gyorsan, mindössze néhány másodperc alatt megtörténik egy SSD-vel szerelt gépen, nem kell hosszú perceket várni az eredményre.

A jól áttekinthető listában a program és készítője nevét, valamint az aktuális és az újabb kiadás verziószámait láthatod. Az egyes sorok végén található Frissítés gomb mellett egy nyilat is találsz, ahol beállíthatod, hogy az adott program szerepeljen-e az automatikus frissítési listán, vagy akár teljesen ki is zárhatod a frissítési rutinból. Ha nem szeretnél sokat vesződni a frissítéssel, a te gombod a Frissítés most lesz a jobb felső sarokban: ennek hatására minden elavult programot frissít az IObit szoftvere.

A frissítést időzítheted megadott időpontra, vagy ha te szeretnéd felügyelni a program működését, maradhatsz a szimpla értesítéseknél is
A frissítést időzítheted megadott időpontra, vagy ha te szeretnéd felügyelni a program működését, maradhatsz a szimpla értesítéseknél is

A jobb felső sarokban található apró hamburger menüre is érdemes rákattintani, itt találod a program beállításait. Megadhatod például, hogy az IObit Software Updater 7 Pro induljon-e automatikusan a Windowszal. Ennek elfogadása opcionális, azt viszont mindenkinek ajánljuk, hogy a Rendszer-visszaállítási pont automatikus készítését ne kapcsolja ki. Ez segít abban, hogy egy-egy balul elsült telepítést követően rendszeredet egyetlen kattintással az előző, stabil állapotra állítsd vissza adatvesztés nélkül.

Szintén erősen ajánlott megtartani a programcsomagok automatikus törlését. Ezek a letöltött szoftverfrissítésekhez használt telepíőfájlok, amelyek a frissítést követően adatszemétté válnak - csak az értékes helyet foglalják. A frissítési üzemmódot a Frissítés menüpontban választhatod ki. A manuális a legkényelmetlenebb, ennél egy fokkal jobb, ha értesítést kérsz. A Pro verzióban teljesen automatizálhatod programjaid frissen tartását, sőt, azt is megadhatod, hogy az IObit segédprogramja pontosan mikor végezze el a telepítéseket.

Érdemes az automatikus frissítési listát alaposan átnézni, ha olyan alkalmazást találsz benne, ahol a frissítést nem bíznád másra (vagy valamilyen okból a régebbi kiadáshoz ragaszkodsz), kiveheted a listából.

A szoftverajánlóban hasznos és bevált programokat találsz tematizáltan, amelyeket egyetlen kattintással telepíthetsz is
A szoftverajánlóban hasznos és bevált programokat találsz tematizáltan, amelyeket egyetlen kattintással telepíthetsz is

Frissítésre jó, de nem mindentudó

Az IObit Software Updater 7 Pro óriási segítség alkalmazásaid frissen tartásában. Különösen azon felhasználók számára ajánlott, akiknek vagy nincsen idejük és kedvük folyton vesződni a frissítésekkel, vagy annyira nem értenek hozzá, és nem szeretnének véletlenül hibázni. A Software Updater 7 Pro adatbázisa óriási, tesztünk során szinte minden telepített programot felismert, köztük néhány Microsoft modult is. A kezelőfelület könnyen használható, az alapbeállítások a legtöbb felhasználó számára ideálisak, az Ajánlott programok tematizált listája pedig hasznos és érdemes az átböngészésre.

A program sebességével sem akadt gondunk, a biztonsági mentésre és a telepítés utáni adatszemét-eltakarításra is gondoltak a fejlesztők, de sajnos az IObit Software Updater 7 Pro két fontos programtípust egyáltalán nem kezel. A Microsoft Store-ból beszerezhető modern appokat nem vizsgálja, és sajnos a driverekkel sem tud mit kezdeni. Pedig ezen szoftverek frissen tartása is rendkívül fontos a sebesség és a biztonság érdekében.

Aktiválás

Az IObit Software Updater 7 Pro telepítőjét a PCW Max felületéről tudod letölteni. Rögtön az első ablak alján vedd ki a pipát mindkét sor elől, ezzel két ajánlott, de csupán ingyenes módban futó program telepítését kerülheted ki. A következő lépésnél még mindig egy extra programot ajánl a fejlesztő, de ezt sem kötelező elfogadnod, ahogy az utolsó ablakban felajánlott hírlevél-feliratkozást sem. Első indításkor még ne fogj bele a program használatába, előbb a jobb alsó sarokban, a nagy, narancssárga gomb alatti Kód megadása sorra kattints, majd ide gépeld be a PCW Max felületén található licenckulcsot. Ezt követően a program teljes, korlátok nélküli verzióját 6 hónapon át használhatod.

IObit Software Updater 7 Pro

Ár: PCW Max tagoknak ingyenes Ft
Az IObit Software Updater 7 Pro óriási segítség alkalmazásaid frissen tartásában, de sajnos modern appokat és drivereket nem kezel.
  • Programfrissítő szoftver
  • 30%-kal több ismert program az előző verzióhoz képest
  • memóriarezidens működés
  • visszaállítási pont készítése
  • a letöltött telepítőfájlok automatikus törlése
  • frissítés a háttérben
  • kizárási lista
  • időzíthető frissítés
  • tematikus szoftverválogatás
  • magyar nyelvű kezelőfelület
  • Windows 10/11 kompatibilis
PRO
  • egyszerű használat
  • gyors
  • ajánlott programok tematizált listája
  • teljesen automatizálható frissítési rutin
  • visszalépési lehetőség
Kontra
  • a modern appokat és a drivereket nem kezeli
  • a telepítő túl sok extra programmal bombáz
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8898
    [topic] => 3
    [group] => 6
    [gameinfo_name] => IObit Software Updater 7 Pro
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 247
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-07-23 23:42:47
    [gameinfo_webpage] => https://www.iobit.com/en/iobit-software-updater.php
    [gameinfo_tags] => iobit, software updater 7 pro, szoftverfrissítés, segédprogram, windows, biztonság, teljes verzió, pcw max, teszt
    [gameinfo_url] => iobit-software-updater-7-pro
    [gameinfo_pro] => egyszerű használat
gyors
ajánlott programok tematizált listája
teljesen automatizálható frissítési rutin
visszalépési lehetőség
    [gameinfo_kontra] => a modern appokat és a drivereket nem kezeli
a telepítő túl sok extra programmal bombáz
    [gameinfo_data] => Programfrissítő szoftver
30%-kal több ismert program az előző verzióhoz képest
memóriarezidens működés
visszaállítási pont készítése
a letöltött telepítőfájlok automatikus törlése
frissítés a háttérben
kizárási lista
időzíthető frissítés
tematikus szoftverválogatás
magyar nyelvű kezelőfelület
Windows 10/11 kompatibilis
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => 
    [gameinfo_price] => PCW Max tagoknak ingyenes
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Az IObit Software Updater 7 Pro óriási segítség alkalmazásaid frissen tartásában, de sajnos modern appokat és drivereket nem kezel.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 247
            [manufacturer_name] => IObit
            [manufacturer_url] => iobit
            [manufacturer_link] => http://iobit.com/
            [link] => /gyarto/iobit
        )

    [link] => /termekinfo/iobit-software-updater-7-pro-8898.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => egyszerű használat
            [1] => gyors
            [2] => ajánlott programok tematizált listája
            [3] => teljesen automatizálható frissítési rutin
            [4] => visszalépési lehetőség
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => a modern appokat és a drivereket nem kezeli
            [1] => a telepítő túl sok extra programmal bombáz
        )

)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    7

  • Extra funkciók:

    7

  • Szoftver:

    7

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.