Hirdetés

Az ASUS után a Lenovo is bemutatta Copilot+ PC-it



|

Rögtön két modell érkezik, hogy az alkotók és az üzleti szférában dolgozók igényeit is ki tudja elégíteni a gyártó.

Hirdetés

Bár az ASUS elsőként nyitotta a Snapdragon X Elite chippel szerelt windowsos laptopok sorát, a Lenovo nem sokkal lemaradva szintén leleplezte saját üdvöskéit, amelyek az AI-funkciókra kihegyezett Copilot+ PC vonalat erősítik. A vállalat egészen pontosan két laptopot mutatott be, a Yoga Slim 7x-et és a Lenovo ThinkPad T14s Gen 6-ot, melyek a mesterséges intelligenciát kihasználó funkciók révén megnövekedett hatékonyságot, nagyobb kreatív szabadságot és gyorsabb munkavégzést ígérnek a felhasználóknak. Mind a két modellt a Qualcomm legújabb, kifejezetten windowsos számítógépekhez fejlesztett Snapdragon X Elite lapkájával szerelték, amely a CPU és GPU mellett egy NPU-t is kapott. Az utóbbi a mesterséges intelligencia alapú funkciókat hivatott gyorsabbá, gördülékenyebbé tenni.

Nem véletlen a Copilot+ PC hívószó, mely a gépekbe integrált AI-alapú funkciókkal, illetve azok minden eddiginél kényelmesebb használatával próbálja meg egyszerűbbé tenni az életünket. A funkciók ráadásul offline is használhatók lesznek, tehát bizonyos feladatok elvégzésé során állandó internetkapcsolat hiányában is segítségül hívhatjuk majd a mesterséges intelligenciát.

Hirdetés

Lenovo Yoga Slim 7x

A Lenovo Yoga Slim 7x elsősorban az alkotókat és művészeket veszi célba, kiknek fejlett fotó- és videószerkesztési lehetőségeket, hatékonyabb szövegkészítési- és szerkesztési módszereket, illetve számos egyéb olyan funkciót kínál, amivel időt spórolhatnak a kreatív munkafolyamatok során.

A célközönségről árulkodik továbbá a kijelző, ami egy 14,5 hüvelykes, 3K-s, 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező, 1000 nites csúcsfényerősségű PureSight OLED érintőképernyő, 100 százalékos sRGB színlefedettséggel, valamint P3 színskála és TUV Rheinland Low Blue Light támogatással, melyek a lehető legszínhűbb megjelenítésért felelnek.

A Yoga Slim 7x teljesítménye ellenére - nevéhez hűen - megtartotta kompakt méretét: 1,28 kilogrammos tömegével és 12,9 milliméteres vastagságával bárhová könnyedén magunkkal vihetjük majd.

ThinkPad T14s Gen 6

A ThinkPad T14s Gen 6 ezzel szemben az üzleti felhasználhatóságra fekteti a hangsúlyt, amit szintén a fejlett mesterséges intelligenciával és az ehhez kapcsolódó funkciókkal hivatott a következő szintre emelni. Fókuszban a zökkenőmentes munka, a produktivitás növelése, illetve a komplex feladatok leegyszerűsítése áll. A Copilot+ a Microsoft 365 programcsomag alkalmazásaiba is beépül, így itt is támogatja majd a munkafolyamatokat.

A ThinkPad T14s Gen 6 egy 14 hüvelykes, 1920x1200-as felbontású panellal érkezik, amely 400 nit maximális fényerőre képes. Elérhető lesz egy érintőképernyő nélküli IPS-változat 100 százalékos sRGB színlefedettséggel, valamint EyeSafe tanúsítvánnyal, míg a másik érintőképernyős IPS FHD+ verzió DBEF5-tel és 45 százalékos NTSC színvisszaadással kerül majd a boltok polcaira.

A magyar megjelenés részleteiről egyelőre nem tudni. Az Egyesült Államokban a Lenovo Yoga Slim 7x 2024 júniusától lesz kapható, várható induló ára pedig 1199 dollár (adó nélkül 425 ezer forint) lesz. A Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 szintén júniusban kerül forgalomba - kezdőára 1699 dollár (adók nélkül 604 ezer forint) körül mozog majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.