Hirdetés

Világszerte leállt a PlayStation Network, a magyar játékosok is érintettek



|

Nem működnek a Sony online szolgáltatásai, sem a bejelentkezést és netkapcsolatot igénylő játékok.

Hirdetés

Manapság, amikor a játékipar abba az irányban mozdul el, hogy minden digitális (már egy konzolban sem feltétlenül az alapfelszereltség része az optikai meghajtó), és egyre több játékban jelenik meg követelményként az állandó online kapcsolat (még akkor is, ha amúgy rendelkezik egyjátékos móddal), kulcsfontosságú lenne, hogy az infrastruktúra stabilan, megbízhatóan működjön. Csakhogy időnként mégis előfordulnak kisebb-nagyobb meghibásodások, most éppen a Sony Entertainment Networköt 2015-ben leváltó a PlayStation Network mondta be az unalmast.

Még a hajnali órákban, hazai gamerek szempontjából viszonylag szerencsés időpontban állt le minden online szolgáltatás, így feltételezhető, hogy a legtöbben az igazak álmát aludták, és nem kellett amiatt bosszankodniuk, hogy nem tudnak egy újabb bolygót megtisztítani az óriásrovaroktól a Helldivers 2-ben.

Hirdetés

A hálózati szolgáltatások állapotának ellenőrzésére szolgáló hivatalos oldal 03:21-kor frissült utoljára, és azt írja, hogy a felhasználók nehézségekbe ütközhetnek új fiók létrehozásakor, a fiókadatok szerkesztésekor, de már a PSN-be történő bejelentkezéskor is. Ez a webes felületekre éppúgy vonatkozik, mint a PS3-ra, a PS4-re, a PS5-re és a PS Vitára.

Egyelőre tehát nincs sok értelme azzal próbálkozni, hogy elindítsuk a netkapcsolatot igénylő játékokat vagy appokat, többre megyünk a single-player címekkel, de közülük is csak azokat bírhatjuk működésre, amelyek nem követelik meg az online bejelentkezést.

A státuszjelentés szerint a PlayStation Store-ral sincs minden rendben, problémákba ütközhetnek a felhasználók böngészés, keresés, kódok beváltása, vásárlás és letöltés során.

Arról, hogy mikor térhet vissza minden a megszokott kerékvágásba, egyelőre nem adott tájékoztatást a Sony.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.