Hirdetés

Mégsem durrant ki az AI-lufi: továbbra is hasít az Nvidia



|

Kifejezetten jól megy a vállalat szekere, amiben jelentős szerepük van az AI-központú fejlesztéseknek.

Hirdetés

A napokban tette közzé legfrissebb, második negyedéves eredménybeszámolóját az Nvidia, amiből kiderült, hogy a vállalat továbbra is dinamikusan növekszik. Játékos fronton 2,88 milliárd dolláros bevételt produkált a cég, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző évi számokhoz képest. Az Nvidia beszámolójában kitért továbbá arra, hogy a növekedés a konzolokból, notebookokból és asztali számítógépekből származó bevételek esetében is tetten érhető, ami azt jelenti, hogy a kereslet is felfelé ívelő tendenciát mutat.

A dinamikus növekedésben természetesen nagy szerepet játszanak a vállalat AI-fejlesztései, amit a játékokkal is párhuzamba hoztak.

Hirdetés

"Minden RTX-szel ellátott PC egy AI PC. Az RTX PC-k akár 1300 AI TOPS-ot is képesek biztosítani, és már több mint 200 RTX AI laptop konstrukció létezik a vezető PC-gyártóktól."

- olvasható az Nvidia jelentésében.

Az AI-chipeket alkalmazó adatközpont üzletágak is kulcsfontosságúak a vállalat számára, ugyanis per pillanat mindenki igyekszik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos technológiák élvonalában maradni. Az Nvidia szerint a kereslet növekedése elsősorban a "határmodell készítőktől, a fogyasztói internetszolgáltatásoktól, valamint a generatív AI-alkalmazásokat építő vállalatok és startupok ezreitől érkezik, akik elsősorban a reklámozás, oktatás, egészségügy és robotika számára fejlesztenek".

Szélesebb perspektívából vizsgálva a vállalat a most lezárt negyedévben 122 százalékos növekedést tudott felmutatni, 30 milliárd dollár feletti bevételével pedig jócskán meghaladta a 28,7 milliárd dolláros várakozást. Minden jel arra utal, hogy tévedhettek a piaci elemzők: egyelőre nem durrant ki az a bizonyos AI-lufi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.