Hirdetés

Már nem a Windows 10 a nyerő a gamerek körében



|

Egyre több felhasználó szavaz bizalmat a Microsoft újabb operációs rendszerének.

Hirdetés

A múlt hónapban még azt lehetett látni a Steam statisztikája alapján, hogy továbbra sem hajlandók Windows 10-ről váltani a játékosok, hiába próbált a Microsoft bevetni minden trükköt és ösztönzőt, nem sikerült a felhasználókat érdemben az újabb, 11-es verzióra történő váltás irányába mozdítania. Közel három év kellett a változáshoz: most már a Windows 11 a legnépszerűbb operációs rendszer a Steam-felhasználók körében.

A Steam augusztusi hardverfelmérési adatai szerint a felhasználók immár 49 százaléka használja a Windows 11-et, ami több mint 3 százalékos növekedést jelent a júliusi statisztikához képest. A Windows 10 népszerűsége 3 százalékkal, 47 százalékra csökkent, míg a macOS- és a Linux-felhasználók száma nagyjából változatlan maradt.

Hirdetés

A Windows 11 fellendülése nemcsak a Steam-felhasználók körében érhető tetten. A StatCounter adatai szerint 2023 júliusában az operációs rendszer piaci részesedése 23 százalék körül volt, ami 2024 augusztusára közel 32 százalékra nőtt.

Bár a Microsoft a közelmúltban több olyan változtatást is eszközölt, amivel megpróbálta vonzóbbá tenni az újabb rendszert, a hardverellenőrzés megkerülésének ellehetetlenítésével egyértelművé tette: azt szeretné, hogy a Windows 11 valóban csak a támogatott gépekre kerüljön fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.