Hirdetés

Már a Cyberpunk 2077 és más AAA kategóriás játékok is elindulnak Apple M1-chipes gépeken



|

A MacBookok tulajdonosai számára örömteli hír az Asahi Linux disztribúció alkotóinak érdeme.

Hirdetés

Noha a Halo sorozatot elindító, manapság pedig a Destiny szériát pátyolgató Bungie pályafutása is Macintoshokon kezdődött, az Apple gépei és a videojátékok közé alighanem senki sem tesz egyenlőségjelet. A 2020 novemberében bemutatott ARM-alapú M1 chipek és azok utódai sem hoztak teljes fordulatot ezen a téren, de a vállalat már igyekezett jobban kidomborítani videojátékok alatt nyújtott teljesítményüket.

Az persze, hogy a hardver lehetővé tesz valamit, még nem jelenti automatikusan azt, hogy a fejlesztők tömegesen ugranak neki játékaik átportolásának, nem is kapott túl sok játék hivatalos támogatást eddig. Ugyanakkor nem muszáj feltétlenül arra várniuk az M1- vagy M2-chipes gépek tulajdonosainak, hogy végre megkönyörüljenek rajtuk, mert létezik alternatív megoldás.

Hirdetés

Ezt az Asahi Linux fejlesztői szolgáltatják, akik beharangozták, a disztribúció driverkompatibilitását x86-alapú windowsos játékokkal Apple M1 és Apple M2 chipekkel szerelt gépeken. A bejelentés hírértékét még tovább növeli, hogy ők tudták ezt a világon elsőként megvalósítani.

Az 1.3-as Vulkan dirver által megteremtett kompatibilitás még alfa állapotú, de az alkotóknak már sikerült olyan játékokat működésre bírniuk, mint a Control, a Cyberpunk 2077, a Fallout 4, a Hollow Kinght és a Portal 2. Arról, hogy a csapatnak mindezt hogy sikerült elérnie, itt olvashatsz bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.