Hirdetés

Közel 30 éves korlátozáson lazított a Microsoft a Windows 11 legújabb verziójában



|

A redmondiak bejelentették, hogy eltávolítják a FAT32-es fájlrendszer 32 GB-os méretkorlátozását.

Hirdetés

Miközben a Microsoft szigorítani kezdett és bezárta a hardverellenőrzés megkerülésének kiskapuját a Windows 11-ben, addig a minap az operációs rendszer legújabb, 27686-os buildszámú Insider verziója egy közel 30 éves korlátozást oldott fel. A redmondiak még a Windows 95-ben mutatták be a FAT32-es fájlrendszert, amely 32 GB-os partícióméret-korláttal rendelkezett - nyilvánvalóan ez manapság már édeskevésnek bizonyul.

Ebben hoz változást a Windows 11 friss verziója, amely bár teljes szabadságot nem biztosít, jelentősen megemeli a FAT32 maximális méretét. A változás értelmében a felhasználók a jövőben akár 2 TB-os köteteket is létrehozhatnak, ám fontos észben tartani, hogy az egyes fájlok mérete továbbra sem haladhatja meg a 4 GB-ot.

Hirdetés

A modernebb alternatíváknak - mint például az exFAT - köszönhetően manapság már kevésbé elterjedt a FAT32, viszont néhány régebbi eszköz továbbra is csak ezt támogatja megfelelően, ami magyarázatot adhat a partícióméret kiterjesztésére.

A szóban forgó módosítás várhatóan egy későbbi frissítéssel minden felhasználóhoz eljut majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.