Hirdetés

Kiszivárogtak az Nvidia új Blackwell architektúrájának specifikációi, így az RTX 5090 kártyáé is



|

Tisztul a kép az RTX 50-es grafikus kártyák teljesítményét illetően.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodtak az Nvidia következő GeForce-generációjával kapcsolatos szivárgások. Egy nemrégiben napvilágot látott jelentés alapján kiderült, hogy a GeForce RTX 5090 kisebb lehet, mint gondoltuk, majd a napokban arról lehetett hallani, hogy laptopokban debütálhat elsőként a GeForce RTX 50 sorozat.

A minap újabb információk kerültek felszínre, melyek alapján lassan-lassan körvonalazódni látszik, hogy milyen teljesítményt várhatunk az új kártyáktól.

Hirdetés

Az információkat ezennel a kopite7kimi néven futó Twitter/X felhasználó szállította, aki a következő Nvidia GPU-kra vonatkozó listát tette közzé:

  • GB202 12*8 512-bit GDDR7
  • GB203 7*6 256-bit GDDR7
  • GB205 5*5 192-bit GDDR7
  • GB206 3*6 128-bit GDDR7
  • GB207 2*5 128-bit GDDR6

A listán szereplő tételekben a GB számok az Nvidia GPU-k kódneveire utalnak, míg az ezekben szereplő B-ről a Blackwell architektúrára következtethetünk. A felhasználó által publikált lista látszólag a chipek összes változatát felvonultatja - a lista élén szereplő GB202 a zászlóshajót, az RTX 5090-es kártyát, míg a GB207 az RTX 5060-as kártyát jelölheti.

Ami még érdekes lehet, az a kódnevek után elhelyezkedő két szám, ami a kártya grafikus feldolgozó klaszterinek (GPC) és textúrafeldolgozó klasztereinek (TPC) konfigurációjára mutat rá. A fenti lista alapján tehát a GB202 12 GPC-vel fog rendelkezni, melyek mindegyike 8 TPC-t tartalmaz, és így tovább.

A fentiek alapján korai lenne megmondani, hogy pontosan milyen teljesítményre számíthatunk, de egy lépéssel közelebb kerültünk a következő generációs kártyák pontos specifikációihoz - persze amennyiben igazat szólt a szivárogtató .

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.