Hirdetés

Ilyen lett volna az Xbox soha meg nem jelent, felhő alapú Keystone konzolja



|

Egy nemrégiben felfedezett szabadalomnak köszönhetően részletesebben megismerhettük a redmondiak füstbe ment streaming eszközét.

Hirdetés

A Microsoft még 2021-ben jelentette be, hogy egy kifejezetten streamingre szánt, felhő alapú játékkonzolon dolgozik. Az eszközt a tévékészülékek alá tervezték, magára a játékra pedig nyilvánvalóan az Xbox Game Pass keretein belül lett volna lehetőségük a felhasználóknak. A szakma kezdetben a "legapróbb Xboxként" hivatkozott az eszközre, ami később a Keystone kódnevet kapta.

A zöldek terve viszonylag egyszerű volt: piacra dobni egy olyan, kifejezetten felhő alapú játékra szánt eszközt, amely a normál Xboxok árának töredékéért, kényelmesebb használatot biztosítva, minden háztartásban megfért volna. Az Xbox vezérigazgatója, Phil Spencer szerint nagyjából 99 és 129 dollár (mostani árfolyamon kb. 37 és 48 ezer forint) között kellett volna forgalomba hozni a Keystone-t, ám a vállalat ezt egyszerűen nem tudta megoldani.

Hirdetés

A fentieken túl többnyire csak találgatni lehetett a Keystone-t illetően, azonban egy, a Windows Central által a minap felfedezett szabadalomnak köszönhetően végre közelebbről szemügyre vehetjük az eszközt. A szabadalomhoz csatolt képek alapján a konzolt négyzet alakúra tervezték, tetején egy kört formázó mintával, amely leginkább az Xbox Series S fekete szellőzőnyílásához hasonlítható. A Keystone hátoldalán három port kapott helyet: egy-egy HDMI és Ethernet bemenet, illetve egy további nyílás az áramellátáshoz. Ezeken felül egy kontroller párosító gomb, míg az eszköz alján egy "Hello from Seattle" felirattal ellátott kör alakú lemez helyezkedett el, ami szintúgy a Xbox Series X megjelenését idézi.

Számos részlet még így is homályos a Keystone-t illetően - nagy kérdés például, hogy milyen operációs rendszert vagy firmware-t futtatott volna a konzol -, de valószínűleg ezeket már soha nem fogjuk megtudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.