Hirdetés

Hivatalos: új Steam kontroller készül, de nem a Valve gyártja



|

Még idén piacra dobják a PC- és Steam Deck-kompatibilitással felvértezett vezérlőt.

Hirdetés

Már az átmenetileg leárazott Steam Deck előtt is kacsintgatott a legnagyobb PC-s áruházat, a Steamet üzemeltető Valve a hardverek világa felé, ám nem minden próbálkozását koronázta siker. A 2015-ben debütált, formabontó megoldásokkal kísérletező Steam kontrollernek például csak egy szűkebb réteget sikerült meggyőznie, le is állították a gyártását négy évvel később. Holott szó sincs arról, hogy ne lennének elegen az egérrel és a billentyűzettel szemben a kontrollert preferáló Steam-felhasználók, éppen ellenkezőleg, egyre csak nő a számuk.

Ennek ismeretében nem akkora meglepetés, hogy másodjára is nekifut a Valve a kontroller projektnek, csak ezúttal nem saját maga tervezi és gyártja a vezérlőt, hanem egyik partnerére, a perifériáiról ismert Horira bízza a feladatot, az együttműködés eredménye pedig a hivatalos licenc birtokában érkező Wireless Horipad for Steam.

Hirdetés

Az egykori Steam kontrollerrel ellentétben teljesen tradicionális formavilágú vezérlőn a gombok, ravaszok és karok elrendezése az Xbox kontrollerekét idézi, de találunk rajta dedikált gombokat a Steam Big Picture Mode és a Steam Quick Access Menu számára, ráadásul elöl és hátul is át lehet kalibrálni két-két gombot, más funkciót adva nekik.

Az aszimmetrikusan elhelyezett analógok teteje éppúgy érintésérzékeny, mint a Steam Decké, ám sajnálatos módon a gyártó nem az esetleges későbbi driftelést kiszűrő Hall effectes megoldást választott, és rezgőmotor sincs benne. Támogatja viszont a giroszkópos irányítást, windowsos PC-n olyan játékokat is képes kezelni, amelyek nem steamesek, de csak azzal a feltétellel, hogy ilyenkor vezetékes kapcsolattal (USB) csatlakozik a géphez. Minden más esetre ott a Bluetooth, ebben a módban körülbelül 12 órás üzemidőt biztosít az akkumulátor.

A vezérlő legfontosabb beállításait, mint az analógok érzékenysége, a gombok kalibrálása, a Hori saját alkalmazásában lehet majd elvégezni a megjelenést követően, amit október 31-ére időzít a gyártó. Egyelőre sajnos csak a japán piacra lő vele 7980 jenes (kb. 18 500 forintos) áron. Arról nincs hír, hogy a fekete, fehér, neonsárga és neonlila színváltozatokban kapható Wireless Horipad for Steam mikor jelenhet meg a szigetországon kívül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.