Hirdetés

Ha Ryzen processzort használsz, ezeket a frissítéseket mindenképp telepítsd



|

Az AMD új javítócsomagjai több optimalizációs problémát is megoldanak.

Hirdetés

Sokan panaszkodtak az AMD késve érkező, 9000-es sorozatú Ryzen processzoraira, különösen a gyenge teljesítményük miatt. A gyártó több frissítést is kiadott, hogy orvosolja a problémákat, ám a felhasználók nem voltak maradéktalanul elégedettek. Az egyik legégetőbb probléma a Windows 11-hez volt köthető, amelyet elvileg az operációs rendszer új, 24H2-es változata minden érintett felhasználónál javítani fog.

Tekintve, hogy az operációs rendszer nagy frissítése szakaszosan jut el a felhasználókhoz, továbbra is akadnak olyanok, akik optimalizációs problémákba ütköznek a processzorok használata során.

Hirdetés

Jó hír, hogy az AMD most a Windows 11 23H2-es verziójához is kiadta az ezekre megoldást kínáló javítócsomagot, melynek telepítése egyes felhasználóknál 3-13 százalékos teljesítménynövekedést eredményezett.

Az AMD emellett kiadta az AGESA PI 1.2.0.2-es BIOS-frissítést a Ryzen 5 9600X és a Ryzen 7 9700X processzorokhoz, amely engedélyezi a 105 wattos maximális teljesítményszintet (megjelenésükkor még csak 65 watt volt). A frissítés akár 10 százalékkal is növelheti a teljesítményt az AM5- és X870-sorozatú alaplapokkal rendelkező felhasználók esetében.

Érdemes tehát telepíteni az összes elérhető frissítést a Gépházban, vagy ellátogatni az adott lapka támogatási oldalára, és ott lecsekkolni a legfrissebb javítócsomagokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.