Hirdetés

Gamerek figyelmébe: 600 Hz-es monitort villantott az Acer



|

A gyártó új, játékosokat célzó monitorai közül az Acer Nitro XV240 F6 tűnik a legizgalmasabbnak.

Hirdetés

Az Acer is részt vesz az IFA 2024 kiállításon, ahol egy sor új monitort mutatott be, amikkel kifejezetten a gamerek figyelmét szeretnék felkelteni. A legérdekesebb közülük a bevezetőben már említett Acer Nitro XV240 F6, amely 600 Hz-es képfrissítési sebességgel bír.

Ebben, valamint a modellcsalád két másik tagjában, a Nitro XV270U F5-ben és a Nitro XV270 F5-ben nemcsak az a közös, hogy 2025 első negyedévében várható a megjelenésük, és hogy AMD FreeSynch Premium-kompatibilise, hanem az is, hogy őrülten magas képfrissítési sebességük. Az Acer okkal emlegeti "Nitro Ultraspeed" néven őket. 

Hirdetés

De azért vannak különbségek is közöttük. A 600 Hz-es modell 24"-es méretben érkezik, 1080p-s felbontással, amihez akár 0,1ms-os GtG válaszidő társulhat, amik gondoskodnak arról, hogy a gyors reflexeket igénylő játékokban a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. A termék VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkezik és a DCI-P3 színskála akár 95%-ös lefedettséget kínál. A monitor 600 dolláros ajánlott árral kerül forgalomba, ami olcsóbb, mint az 540 Hz-es Asus ROG Swift Pro. A Nitro XV240 F6 "szépséghibája", hogy TN panelről van szó, ami hírhedt az elmosódott színekről és a rossz betekintési szögről, így az extra képfrissítésért cserébe beldozza ezeket. 

Testvérével, a Nitro XV270 F5-tel viszont nem ez a helyzet. A 27"-es monitor szintén 1080p-t tud, viszont ehhez 520 Hz és 0,5ms GtG válaszidő tartozik, amit ellensúlyoz a HDR10 tanúsítvány és az, hogy IPS-kijelzővel vértezték fel, ami szebb képet ad, mint a TN-változat. Ez is 600 dollárba fog fájni. 

Végül ott van a 800 dolláros Nitro XV270U F5, amely egy 27"-es, WQHD (2560x1440) monitor IPS panellel és 500 Hz-es képfrissítési sebességgel, és bár a három közül ez a legkevésbé gyors, a nagyobb felbontás és az IPS kombinációja sokak számára megérheti az extra összeget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.