Hirdetés

Ez a kontroller pillanatok alatt PSP Go-vá alakítja mobilodat



|

Az M-Con vezérlője jelentősen eltér a korábbi telefonos kontrollerek koncepciójától.

Hirdetés

Talán többen is emlékeztek a PSP Go és az Xperia Play eszközökre, amelyek annak köszönhették különlegességüket, hogy képernyőik mögé egy kicsúsztatható kontrollert rejtettek - ezzel jelentősen csökkentve méretüket, helyigényüket. Az elmúlt évek során számos mobilos kontroller került piacra (legutóbb például a Razer Kishi Ultra), amelyek segítségével gyakorlatilag pillanatok alatt varázsolhatunk Nintendo Switchet vagy Steam Decket okostelefonunkból.

A legtöbb ilyen és ehhez hasonló vezérlő úgy működik, hogy két markolat közé szorítja a telefont, ami így értelemszerűen jóval nagyobb méreteket ölt, és értelemszerűen nehezebbé is válik. Erre próbált megoldást találni Josh King, az M-Con alapítója és technológiai igazgatója, aki az elmúlt öt évet annak szentelte, hogy megalkossa a tökéletes, helytakarékos PSP Go-stílusú vezérlőt iPhone-okhoz.

Hirdetés

Az 3D nyomtatott, egyelőre prototípusként elkészített kontrolleren minden olyan gomb megtalálható, ami elvárható egy modern vezérlőtől - beleértve az L3 és R3 kiosztásokat. Az eszköz egyébként az úgynevezett MagSafe technológia segítségével kapcsolódik az almás mobilokhoz, így lényegében pár mozdulattal feltehető, levehető.

Josh elmondta, hogy az androidos készülékekre szánt verzió is tervezés alatt áll, de a prioritást jelenleg a termék forgalomba helyezése élvezi. Az Apple egyébként nemrégiben lazított az iOS-en futtatott emulátorokkal kapcsolatos politikáján, így a szóban forgó kontroller már csak emiatt is kelendő kiegészítő lehet.

A PSP Go-stílusú kontrollert az alábbi videóban vehetitek szemügyre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.