Hirdetés

Érdekesen reagált a Lenovo a Legion Go Lite kézi konzol kiszivárgására



|

Állítólag kisebb, könnyebb és olcsóbb modellt készül piacra dobni a Lenovo.

Hirdetés

Valószínűleg kevesen számítottak arra, hogy a roppant népszerű Nintendo Switch fogadtatása előbb készteti lépésre a PC-gyártókat, mint a konzolpiacon érdekelt Sonyt és a Microsoftot. A redmondiak részéről azóta sem történt hivatalos bejelentés, a hordozható Xbox csupán pletyka szintjén létezik, míg a PlayStation konzolok gyártója a játékokat önállóan futtatni nem képes (ezért kell hozzá egy PS5 is) PlayStation Portallal jelentkezett.

Ezzel szemben a Valve a sikeres Steam Deck-kel létrehozta a PC-alapú kézi konzolok termékkategóriáját, amelyet ugyan még mindig ural, ám szép számmal akadnak kihívói. Az ASUS a ROG Ally-jal, az MSI a Claw-val, a Lenovo pedig a Legion Góval szállt versenybe.

Hirdetés

Lecsatolható kontrollerei révén pont az utóbbi hasonlít leginkább a Nintendo kiindulási pontnak tekintett hibridjére, s bár vannak kedvelhető tulajdonságai, az első modell még kiforratlan, mint arra a tesztünkben is rámutattunk. Éppen ezért örültünk annak, amikor hírét vettük, hogy a kínai gyártó alapos ráncfelvarráson átesett, frissített verzióval jelentkezhet a közeljövőben.

A Lenovo GYIK-oldala erőteljesen utalt a Legion Go Lite létezésére, az új változat állítólag nemcsak kisebb és könnyebb lenne, de olcsóbb is. A Windows 11-et futtató handheld következő kiadásában a 8,8 hüvelykes kijelzőt elvileg 7 hüvelykes panel váltaná, a hatékonyabb hűtésről már két ventilátor gondoskodna, és még dedikált HDMI-kimenet is helyet kapna rajta. De nem minden változás jelentene előrelépést, a költségcsökkentés jegyében kikerülne a Z1 Extreme chip, amit a kevésbé izmos AMD Z1-gyel pótolnának.

A Forbes megkereste a Lenovót a szivárgás miatt, a vállalat szóvivője pedig tankönyvbe illő kommunikációs fogással tért ki a válaszadás elől.

"A szóban forgó GYIK pontatlan információt tartalmazott a Lenovo Legion Go első generációjára vonatkozóan, és sasszemű Legion-rajongóinknak köszönhetően erről mi is tudomást szereztünk, így el is távolítottuk. Nagyon örülünk, hogy a Legion rajongói tábora kiemelt figyelmet fordít a Lenovo Legiont érintő fejleményekre, s bár semmit sem mondhatunk az esetleges jövőbeli bejelentéseinkről, azt megígérhetjük, hogy azon dolgozunk majd, hogy a legmenőbb innovációkkal lepjük meg rajongóinkat a gaming terén."

Tehát nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Legion Go Lite érkezését, ami, tekintve, hogy a konkurensek is frissíteni készülnek a modelljeiket (vagy már meg is tették, mint az ASUS), teljesen logikus lépés lenne a Lenovo részéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.