Hirdetés

Elhalasztotta az AMD a Ryzen 9000-es processzorok rajtját



|

A vállalat minden felhasználó számára a lehető legjobb minőséget szeretné biztosítani, ehhez azonban még egy kis időre van szüksége.

Hirdetés

Az idei Computexen mutatta be az AMD az új Ryzen 9000-es lapkáit, köztük a 16 magos, 32 szálas csúcsmodellt, a Ryzen 9 9950X-et, amelyet "a világ legerősebb asztali fogyasztói processzoraként" promózott a vállalat. A friss processzorok az eredeti tervek szerint július végén kerültek volna a boltok polcaira, az AMD viszont most "óvatosságból" egy-két héttel elhalasztotta a rajtot.

Aggodalomra azonban semmi ok, nincsen komoly gond a lapkákkal - legalábbis Stacy MacDiarmid, az AMD szóvivője szerint, aki a minap a The Verge-nek nyilatkozott a halasztással kapcsolatban. Arról van szó, hogy néhány kiszállított lapka nem felelt meg bizonyos minőségi elvárásoknak, a vállalat pedig nem szeretne kockáztatni emiatt.

Hirdetés

"Értékeljük a Ryzen 9000 sorozatú processzorok iránt tanúsított fokozott érdeklődést. A végső ellenőrzések során azt tapasztaltuk, hogy a partnereinknek szállított kezdeti gyártási egységek nem feleltek meg teljes mértékben a minőségi elvárásainknak. Óvatosságból és annak érdekében, hogy minden Ryzen-felhasználó számára a lehető legjobb élményt nyújtsuk, együttműködünk értékesítési partnereinkkel, hogy a kezdeti gyártási egységeket friss egységekre cseréljük. Ennek eredményeképpen a kiskereskedelmi elérhetőségben rövid késedelem lesz tapasztalható."

- olvasható az AMD közleményében.

Az AMD tehát már megkezdte azon chipek visszahívását, amelyek nem feleltek meg a követelményeknek. A szóvivő hozzátette, a mérnökök bíznak abban, hogy az új lapkák nem késnek tovább.

A halasztás következtében a Ryzen 7 9700X és a Ryzen 5 9600X várhatóan augusztus 8-án, míg a Ryzen 9 9950X és a Ryzen 9 9900X augusztus 15-én kerül forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.