Hirdetés

Egy férfi világrekordot döntött azzal, hogy 444 játékkonzolt csatlakoztatott egyetlen tévéhez



|

Akad ott Magnavox Odyssey, Sega Dreamcast, Neo Geo AES, Nintendo 64 és rengeteg más ereklye, beleértve egy rakás kiegészítőt is.

Hirdetés

Mindannyian rendelkezünk valamilyen gyűjtőszenvedéllyel: van, aki a könyvek beszerzésében lel örömet, mások szalvétákra vadásznak, és olyan is akad, akinek eltökélt szándéka, hogy az ő polcán díszelegjen minden videojáték gyűjtői kiadása. A gyűjtők között is vannak kezdők, haladók és az abszolút megszállottak, akik szinte nem ismernek határt szeretetük tárgyát illetően.

Valószínűleg az utóbbiak közé tartozik a Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban élő Ibrahim Al-Nasser is, aki egy több száz játékkonzolból álló kollekcióval büszkélkedhet: egyedi gyűjteményének köszönhetően pedig sikerült valami maradandót elérnie. 

Hirdetés

Al-Nasser ugyanis 444 konzolt csatlakoztatott ugyanahhoz a televízióhoz, amivel felállította az egyetlen tévére kötött legtöbb játékkonzol világrekordját, bekerült vele a Guinness Rekordok Könyvébe is. A készülékek között olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint a Sega Mega Drive/Genesis, a Sega Dreamcast, a Neo Geo AES, a Sony PlayStation és a Nintendo 64, valamint rengeteg kiegészítő erősíti a felhozatalt, például az N64DD, a Famicom Disk System, a 32X, a Dreamcast Karaoke és a SNES Satellaview, amelyek mindegyike a saját konzoljához csatlakozik.

Ha úgy gondoljátok, hogy ennyi csatlakoztatott eszköznél már segítségre van szükség az eligazodáshoz, akkor jól gondoljátok: Ibrahim egy Excel-táblázatban követi nyomon, hogy melyik kapcsolót kell benyomnia egy adott konzol megjelenítéséhez a TV-n. A Guinness World Recordnak adott interjújában elmondta, hogy a rekordkísérlet abból fakadt, hogy rengeteg játékkonzolja volt, amivel nem tudott játszani, mivel a tv portjai korlátozottak voltak, és ha valamelyiket elő akarta venni, akkor vagy ki kellett húznia az egyik gépet, vagy további kapcsolókat és átalakítókat kellett hozzáadnia a meglévőkhöz. Állítása szerint mostanra több száz konzolt tartalmaz a gyűjteménye, amelyek mindegyike speciális beállítást és kábelkezelést igényel. Ibrahim elmondta: 

"A piacon kapható összes eszközt felhasználtam a kábelek rendezéséhez. Ezért is vett el tőlem ennyi időt ez a berendezés és a rekordfelállítás: hogy ne csak játszani lehessen velük, hanem olyan legyen az egész, mint egy múzeum."

A gyűjtő azt is elárulta, hogy melyik a kedvence: a Sega Genesis. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.