Hirdetés

Bezárta a Microsoft a hardverellenőrzés megkerülésének kiskapuját a Windows 11-ben



|

Bekeményítenek a redmondiak, miközben a 2021-ben bemutatkozott operációs rendszert továbbra is visszafogott lelkesedés övezi.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a Microsoft mindent megtesz, továbbra sem sikerült elég felhasználót meggyőznie a Windows 10-ről 11-re való váltásról. Mint kiderült, a gamerek körében például egyértelműen a régebbi operációs rendszer a nyerő, annak ellenére, hogy a redmondiak jövő októberben hivatalosan is leállítják a Windows 10 támogatását.

Az új verzióra történő átallást jelentősen megnehezítették többek között a hardverkövetelmények, ugyanis a Microsoft igencsak kemény feltételeket szabott a rendszer telepítéséhez és használatához. Ezek között szerepelt a TPM 2.0 és a SecureBoot támogatás megkövetelése, rengeteg felhasználót meggátolva abban, hogy Windows 11-re frissítsen.

Hirdetés

Igen ám, azonban egészen mostanáig nyitva volt egy kiskapu, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy olyan gépre is telepítsék a Windows 11-et, amelyen valójában nincs TPM 2.0-t támogató hardver. Ehhez csupán a "setup.exe /product server" parancsot kellett futtatniuk, és már installálhatták is az operációs rendszert.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft nemrégiben ezt a kiskaput is bezárta, mivel a Windows 11 egy friss verziójában már nem lehet megkerülni a rendszerkövetelményeket a szóban forgó metódussal. A redmondiak tehát nagyon szeretnék, hogy a Windows 11 valóban csak a támogatott gépekre kerüljön fel, így vélhetően a jövőben is hasonló szigorításokra számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.