Hirdetés

A gamereknél még mindig a Windows 10 a nyerő, pedig jövőre már kivégzik



|

A Microsoft azt ígéri, hogy még a jövő októberi leállás előtt valóban jobb választás lesz a Windows 11.

Hirdetés

Bár már lassan három éve annak, hogy a Microsoft piacra dobta operációs rendszerének legújabb, 11-es verzióját, mégsem sikerült átütni a saját korábbi termékük, a Windows 10 alkotta üvegplafont. Hiába próbáltak bevetni minden trükköt és ösztönzőt, a mai napig nem sikerült a többséget átterelni az új verzióhoz.

A Steam elmúlt hónapra vonatkozó statisztikája szerint még mindig vezet orrhosszal a korábbi verzió a játékosok körében. A nyilvánosságra hozott adatok tanúsága szerint a steamesek 46 százaléka használja még mindig a Windows 10-et, míg csupán 45,8 százalékuk váltott csak át az újabb, 11-es verzióra.

Bár a játékosok eszközein nyújtott teljesítmény szempontjából állítólag nagyjából egyformán vonalon belüli teljesítményt nyújt mindkét operációs rendszer, ám bizonyos esetekben még mindig van eltérés a régi verzió javára a core isolation funkciónak köszönhetően.

Hirdetés

A Microsoft elindította a visszaszámlálást, így jövő év október 14-én végleg leáll a Windows 10 támogatása. A vállalat ígéretet tett rá, hogy a Windows 11 addig - az időközben érkező javításoknak köszönhetően - összeszedi magát és legalább olyan teljesítményt fog nyújtani a játékélményt illetően, mint a most még preferált elődje.

A Steam felmérésének további érdekessége, hogy -bár a Valve megszűntette a Steam támogatását Windows 7 és 8/8.1 alatt - a kliens továbbra is futtatható alattuk. A felhasználók 0,41 százaléka 64 bites Windows 7-et használ, 0,08 százalékuk pedig 64 bites Windows 8.1-et. Linuxosok 2,08 százaléknyian vannak, macOS-esek pedig 1,7 százaléknyian.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.