Hirdetés

A gamerek háromnegyedének életét keserítették már meg váratlan áramszünetek



|

Pedig egy szünetmenes tápegységgel ez kiküszöbölhető lenne.

Hirdetés

A Schneider Electric legújabb online felméréséből meglehetősen érdekes statisztikák születtek. Mindösszesen a válaszadók 18 százaléka jelezte azt, hogy soha nem játszik videojátékokkal, 36%-uk naponta egy órát, valamint ugyanennyien naponta 2-5 órát töltenek ezzel, míg a résztvevők egytizede naponta 5 óránál is többet áldoz a hobbijára. A legtöbben (47%) asztali számítógépen játszanak, a konzolokat a válaszadók egyötöde részesíti előnyben, a laptop pedig 18 százalékuknál számít elsődleges eszköznek. A mobilosok viszont csak 12%-ot tesznek ki, ha játékról van szó. 

Szintén érdekes adat az is, hogy a felhasználók között túlnyomó többségben vannak azok, akiknek már rontotta el a játékélményüket egy váratlan áramszünet: a megkérdezettek 70%-ánál ez néhány alkalommal fordult elő, 4 százalékuknál viszont rendszeres az, hogy emiatt nem tudták folytatni a játékot. A résztvevők negyedének ugyanakkor még nem volt dolga ilyen problémával. 

Hirdetés

Annak ellenére, hogy mennyi játékost érintenek az áramkimaradások miatti kellemetlenségek, mindössze 8 százalékuk használ szünetmentes tápegységet. A hajlandóság azért meglenne egy ilyen hardver beszerzésére, ugyanis a válaszadók 44%-a jelezte, hogy felmerült már benne a vásárlás ötlete. Bevallásuk szerint az elsődleges szempont az ár/érték arány lenne egy szünetmentes tápegység beszerzésekor, amit a teljesítmény, majd pedig a gyártó megbízhatósága követ.

A megkérdezettek közel felének fontos az is, hogy legalább 2 éves garancia legyen a termékre, de egyharmada inkább 3 éveset vár el. Az 1 éves garanciával csupán a megkérdezettek 18%-a érné be. A felmérésből az is kiderült, hogy a többség mekkora összeget lenne hajlandó áldozni egy ilyen táp beszerzésére: 46 százalék legfeljebb 30 ezer forintot adna érte, 47% viszont a 60-150 ezer forint közötti kategóriát sem tartja ördögtől valónak. Alig 5 százalék azoknak az aránya, akik akár 150 ezer forintnál is többet költenének erre.

Amiképpen a felmérés rámutatott, manapság már a szünetmentes tápegység a számítógép és a monitor mellett képes a kiegészítő eszközök, például a modemek áramellátásának biztosítására is, amit a válaszadók közel egyharmada tart fontosnak. A Schneider Electric persze okkal készítette a felmérést, hiszen pár hónapja jelentette be, hogy Európában is elérhetővé váltak az APC Back-UPS Pro Gaming szünetmentes tápegységei, amiket kifejezetten játékosok, streamerek és influenszerek számára fejlesztettek, és olyan régiókban is folyamatos tápellátást biztosít, ahol a hálózat instabil. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.