Hirdetés

Változtak az irányelvek: ilyennek kell lennie a biztonságos jelszónak



|

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete úgy gondolja, hogy a jelenlegi protokoll már nem nyújt elég védelmet.

Hirdetés

Az internetes szolgáltatások elterjedése számos pozitív változást hozott a mindennapjainkba, ezzel egy időben viszont teret engedett az online csalásoknak is. Az adataink védelme érdekében a szakértők gyakran hangsúlyozzák a bonyolult jelszavak használatát - általános ajánlásaik között szerepel a kis- és nagybetűk, számok, valamint speciális karakterek alkalmazása, illetve a jelszó rendszeres megváltoztatása.

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) azonban úgy látja, hogy az imént felsorolt komplex követelmények ahhoz vezettek, hogy sokan újrahasználták a jelszavakat, ami a biztonság csökkenését eredményezte. Ebből kifolyólag a NIST most új irányelveket dolgozott ki.

Hirdetés

Az intézet legfrissebb ajánlása szerint érdemes hosszú, könnyen megjegyezhető szavak sorát használni jelszónak, amelyeket a felhasználó anélkül is képes észben tartani, hogy leírna vagy eltárolna.

Amennyiben valaki gond nélkül emlékszik egy 12 karakteres, bonyolult és összetett kombinációra, a korábbi ajánlások továbbra is megállják a helyüket, a jelszavak újrafelhasználása viszont ebben az esetben sem javasolt. Egy jelszókezelő használata persze megoldja ezt, azzal nem kell semmit észben tartani, és mindenhol lehet véletlenszerűen generált kódsorokat használni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.