Hirdetés

Unboxing videó és kiszivárgott benchmark eredmények – érkeznek az új MacBookok



|

Ha minden igaz, az Apple heteken belül sort kerít a laptopok formális leleplezésére.

Hirdetés

Egyre több jel utal a következő generációs, M4 chippel felvértezett MacBookok érkezésére. Nemrégiben egy kijelzőkre szakosodott elemző hintette el, hogy a 14 és 16 hüvelykes laptopok akár már az év végén forgalomba kerülhetnek, a minap pedig a YouTube-ra került fel egy olyan unboxing videó, amelyben állítólag egy még be nem jelentett, 14 hüvelykes, M4 chippel ellátott MacBook Pro látható. A videóra a Bloomberg jól értesült munkatársa, Mark Gurman hívta fel a figyelmet X-bejegyzésében.

Bár Gurman nem tudta megerősíteni a szivárgás hitelességét, az unboxing videó (és az abban látható laptop doboza) alapján a következőkben jelenthet előrelépést a 14 hüvelykes MacBook Pro alapmodellje:

Hirdetés
  • 25 százalékkal gyorsabb M4 chip
  • Minimum 16 GB RAM
  • Három Thunderbolt 4 port (a jelenlegi modell két Thunderbolt 3 portjával szemben)
  • Asztrofekete (Space Black) kivitel (ez a szín most csak az M3 Pro vagy M3 Max chippel szerelt modellek esetében érhető el)

A fentieket a Geekbench-en közzétett benchmark eredmények is alátámasztják, amelyek egy 16 hüvelykes, alap M4-es MacBook teljesítményét mutatják.

A Geekbench 6.2 egy- és többmagos tesztjeiben a laptop 3864 és 15 228 pontot ért, amiből arra következtethetünk, hogy az M4-gyel felvértezett alapmodellek várhatóan csak kis mértékben lesznek gyorsabbak a csúcskategóriás iPad Prónál, amely ugyanezen a benchmarkon 3 715 és 14 690 pontot ért el. Ami a specifikációkat illeti, a tesztelt modell 16 GB RAM-mal, valamint 10 CPU-maggal (4P + 6E) és 4,41 GHz-es maximális órajellel rendelkezett.

A Geekbench egy külön listázása a MacBook Pro 10 magos GPU-járól is elárult ezt-azt. Az OpenCL benchmarkban 38 153 pontot ért el, míg elődje (az Apple M3) átlagosan 30 470 pontot hozott - ez nagyjából 25 százalékos teljesítménynövekedést jelent.

Gurman szerint az új MacBookok formális leleplezésére valamikor október végén kerülhet sor, és néhány modell már november 1-jén megvásárolható lesz.

A korábban említett unboxing videót az alábbiakban csekkolhatjátok, egészen addig, amíg el nem távolítják a YouTube-ról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.