Hirdetés

Új konzolt jelentett be az Atari, már idén a boltok polcaira kerül



|

Érkezik az Atari 7800+, amelynek a legvonzóbb tulajdonsága a visszafelé kompatibilitás lehet.

Hirdetés

Jelenleg három vállalat osztozik a konzolpiacon, és generációról generációra változik, hogy épp a Nintendo vagy a PlayStation vezet, vagy hogy a Microsoftnak milyen közel sikerül kerülnie az ezüstérem megszerzéséhez (az Xbox 360 idején kis híján össze is jött, aztán az Xbox One már tényleg lenyomta eladásokban a rövid életű Nintendo Wii U-t). Egy új szereplőnek, aki szeretne magának egy szeletet a tortából, dollármilliárdokat kell invesztálnia hardver- és játékfejlesztésbe, valamint a szükséges infrastruktúra kialakításába, és még ekkor sem garantált a siker. A Google döntéshozói bizonyára tudnának mesélni a Stadia bukásáról, de nem hisszük, hogy szívesen tennék.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a konzolpiac bevehetetlen lenne, csak meg kell találni azt a rést, ahol van elég levegő az életben maradáshoz. Egyértelműen ilyen a retró konzolok szegmense, az elmúlt években több gyártó is előrukkolt már valamely klasszikus otthoni játékgép új kiadásával, amelyek rendszerint kisebbek, kompatibilisek a modern kijelzőkkel, ugyanakkor a játékkínálatuk erősen limitált, és többnyire nem is bővíthető.

A Nintendóval és a Segával ellentétben a Plaion játékkiadóval összebútorozó Atari azt fundálta ki, hogy nem egy gondosan kiválogatott kollekcióval próbálja eladni újonnan bejelentett retró konzolját, az Atari 7800+-t, hanem azzal az ígérettel, hogy a készülék képes lesz beolvasni és működésre bírni az Atari 2600-as és 7800-as játékkártyákon pihenő alkotások túlnyomó részét.

Hirdetés

Az eredeti, még 1986-ban kiadott 7800-as konzol formavilágát megöröklő, ám annál kompaktabb kialakítású Atari 7800+ természetesen HDMI-csatlakozót kapott, így bármilyen modern kijelzőre rá lehet majd kötni, nem kell a kedvéért lecipelni a padlásról vagy felhozni a pincéből az ott porosodó régi tévét. És persze nem csak a 4:3-as képarányt támogatja, ennél sokkal szélesebb képernyőn is jól mutatnak majd a Bentley Bear's Crystal Questhez fogható klasszikusok. Az utóbbi egyébként ajándékként jár a konzol mellé.

Aki előrendelné, idei - várhatóan decemberi - megjelenéssel kalkuláljon, adó nélkül 129,99 dolláros áron. A csomag részét képezi még egy CX78+ elnevezésű, vezeték nélküli kontroller is. Külön is meg lehet vásárolni 34,99 dollárért, ahogy a CX40+, vezeték nélküli joystickot ugyanekkora összegért, amelyekre még rárakódik az adó. Érdemes megjegyezni, hogy mindkét vezérlő kompatibilis a tavaly piacra dobott Atari 2600+ retró konzollal, és az USB-C adapternek hála PC-re is köthető.

Úgy nyilván izgalmasabb az Atari 7800+, ha van otthon elfekvőben egy méretesebb játékgyűjtemény, de azokról sem feledkezett meg a gyártó, akik most csatlakoznának az atarisok táborához. Ők az alábbi, egyenként 29,99 dollárért (plusz adó) kínált játékokból válogathatnak majd.

Atari 2600+

  • Caverns of Mars
  • Epyx Game Collection (Summer Games, Winter Games, California Games)
  • M Network Collection (Armor Ambush, Astroblast, Frogs and Flies, Star Strike)
  • RealSports Collection (Realsports Baseball, Football, Volleyball, Soccer, Tennis, and Basketball)

Atari 7800+

  • Asteroids Deluxe
  • Bounty Bob Strikes Back
  • Bentley Bear's Crystal Quest (a konzolhoz jár)
  • Bezerk 7800
  • Frenzy
  • Space Duel

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.