Hirdetés

Ügyvéd nélkül száll szembe a Nintendóval egy Switch-hacker



|

Többször is figyelmeztették a japán cég illetékesei, de folytatta az illegális tevékenységet.

Hirdetés

Idén sem tétlenkedtek a Nintendo ügyvédei. Az év elején lecsaptak az egyik legnépszerűbb Switch-emulátorra, a Yuzura, és miközben a Palworld fejlesztőcsapata, a Pocketpair ellen is pert indítottak, a múlt héten a Ryujinx nevű emulátor megálmodóira is rátelepedtek. Mindemellett jogi lépéseket intéztek egy állítólagos Switch-hacker ellen, aki a figyelmeztetések ellenére tovább folytatta a tevékenységét.

A Torrent Freak beszámolója szerint Ryan Daly, a Modded Hardware nevű, elsősorban feltört Swtich-eket értékesítő cég állítólagos tulajdonosa a bíróság előtt most tagadta törvénytelen tevékenységét, és azt állította, hogy nem is ő vezeti az üzletet.

Hirdetés

Tudniillik a Nintendo júliusban pert indított a szóban forgó vállalat, ezzel együtt pedig Daly ellen. A japán cég arra hivatkozott, hogy a Modded Hardware "nemcsak a kalózjátékok létrehozásához és lejátszásához szükséges hardvert és firmware-t árulja", hanem "kalóz Nintendo játékok másolatait is biztosítja az ügyfelek számára".

Daly a bíróságon védekezés gyanánt felhozta a tisztességes felhasználásra, az érvénytelen szerzői jogokra és a kereshetőségi jog hiányára vonatkozó érveit, de egyelőre nem sikerült bizonyítania igazát.

Korábban, még 2024 márciusában a Nintendo lehetőséget ajánlott Dalynak a megállapodásra, és bár úgy tűnt, hogy mindkét fél elfogadta az egyezséget, az oldal továbbra is aktív maradt. Még a májusban kiadott utolsó figyelmeztetés sem hozott eredményt, ezért a Nintendo pert indított a Washington állambeli Seattle szövetségi bíróságán, a Modded Hardware azonnali bezárását és kártérítést követelve.

A per most folytatódik, és ha minden igaz, Daly ügyvéd nélkül tervez szembeszállni a japán vállalattal. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolga.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.