Hirdetés

Továbbra is használhatjuk az offline letöltési lehetőséget a Netflix windowsos alkalmazásában – mutatjuk hogyan



|

Létezik egy kiskapu, amivel hozzáférhetünk a pirosak által eltávolított funkcióhoz.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Netflix lényegében teljesen szétbarmolta a windowsos alkalmazását, melynek legfájóbb pontja az offline letöltési lehetőség megszüntetése, eltávolítása volt. A funkció segítségével internetkapcsolat nélkül, offline is fogyaszthattuk az előre letöltött tartalmakat, ám a vállalat úgy döntött, hogy - egészen értelmetlen módon - kivezeti az opciót.

Nincs azonban minden veszve, hiszen mint kiderült, létezik egy megoldás, amivel folytathatjuk a tartalmak letöltését a Netflix windowsos alkalmazásában.

A nem hivatalos megoldásra egy Reddit-felhasználó hívta fel a figyelmet, aki felfedezte, hogy az applikáció egy régebbi verziójának telepítésével továbbra is használható a funkció. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy csak egy átmeneti megoldásról van szó, hiszen a Netflix bármelyik pillanatban leállíthatja az alkalmazás régebbi verziójának támogatását.

Hirdetés

Jelen sorok írásának pillanatában még nyitva van a kiskapu - mutatjuk mik a teendők:

  1. Ha a gépünkön már frissült a Netflix alkalmazás, akkor először távolítsuk el. Ezt a Beállítások > Alkalmazások > Telepített alkalmazások útvonalon keresztül tehetjük meg. Kattintsunk a Netflix melletti három pontra, majd válasszuk az Eltávolítás lehetőséget.
  2. A következő lépés, hogy kikapcsoljuk az automatikus frissítéseket a Microsoft Store-ban, ezáltal megelőzve a Netflix újabb verzióra történő frissítését. Nyissuk meg a Microsoft Store-t, és kattintsunk a profil ikonra. A Beállítások menüpontban az első helyen tudjuk kikapcsolni az alkalmazásfrissítéseket.
  3. Ezt követően telepíthetjük a Netflix régebbi verzióját. Ha közvetlenül a Microsofttól szeretnénk letölteni az applikációt, ezt az Adguard oldalán keresztül tehetjük meg a Netflix alkalmazás linkjének beillesztésével. Ezt követően több találatot láthatunk majd - a listából a 6.99.5-ös verziót kell választani, majd telepíteni. Alternatívaként a Redditen megosztott, Dropboxon és a Google Drive-on elhelyezett letöltési linkek is működnek, de természetesen a másik, "hivatalosabb" módszer a preferált.
  4. Miután letöltöttük az alkalmazást, nyissuk meg a Terminált, és illesszük be a következő parancsot:

Add-AppxPackage .\Downloads\4DF9E0F8.Netflix_6.99.5.0_neutral_~_mcm4njqhnhss8.AppxBundle

Ha mindent jól csináltunk, akkor sikeresen telepítettük a Netflix egy régebbi verzióját, amivel továbbra is elérhetjük az offline letöltést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.