Hirdetés

Törölheti az Intel a fejlesztés alatt álló Celestial videókártyáit



|

Minden a Battlemage sikerén múlik.

Hirdetés

Bár minden jel arra utal, hogy az Intel nem túl magabiztos a Battlemage kártyák kapcsán, mégis ez a széria dönthet a vállalat GPU-részlegének jövőjéről. A Moore's Law Is Dead (MLID) jelentése szerint az Intel "várhatóan leállítja" a fejlesztés alatt álló Celestial dGPU-projektet, ha a Battlemage nem teljesít az elvárásoknak megfelelően.

A szivárgások alapján a középkategóriás BMG G31 és a belépőszintű BMG G21 kártyák várhatóan négy hónapon belül forgalomba kerülhetnek. Ami a specifikációkat illeti, a BMG G31 várhatóan 36 Xe maggal, 256 bites memóriabusszal, 20 Gbps sebességű GDDR6 memóriával, PCIe 5.0 támogatással és DisplayPort 2.1 csatlakozással érkezik. A kisebb, BMG G21 kártya megtartja a nagyobb modell PCIe és DisplayPort specifikációit, de 20 Xe maggal és 192 bites memóriabusszal lesz felvértezve.

Hirdetés

A kiszivárgott specifikációk értelmében az Intel elsősorban a belépőszintű és középkategóriás kártyák piacát célozza meg az Arc Battlemage GPU-kkal. A MLID jelentéséből az is kidereült, hogy a BMG G31 nagyjából egy RTX 4070-nel megegyező teljesítményt nyújt majd, míg a BMG G21 egy RX 7600 XT teljesítményéhez lesz közelebb.

Noha a Battlemage kártyák sokkal jobb teljesítményt nyújthatnak, mint az előző Alchemist sorozat, az Intel továbbra sem teljesen biztos a sikerükben. A MLID szerint a Battlemage kártyák piaci teljesítménye fogja meghatározni, hogy az Intel folytatja-e a Celestial dGPU-k fejlesztését. Ha a Battlemage nem válik be, az Intel akár végleg hátat fordíthat az asztali GPU-k piacának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.