Hirdetés

Top 5 online kvízkészítő szolgáltatás



|

Akár az iskolában, akár egy baráti összejövetel során szeretnéd kvízzel meglepni társaidat, az online szolgáltatások a segítségedre lesznek. Ezek a legjobbak.

Hirdetés

Idehaza alighanem a Kahoot! a legismertebb kvízkészítő platform, pedig messze nem ez az egyetlen ilyen jellegű szolgáltatás. A kínálat többnyire fizetős megoldásokból áll, de azért majdnem minden esetben van lehetőség ingyenes próbára, a legtöbbször pedig van ingyenes csomag is - ezekben általában a fiókkezelők számát vagy az egyszerre létrehozható kvízek számát korlátozzák, ami azért otthoni vagy alkalmanként iskolai környezetben történő használat során nem olyan nagy gond.

Kahoot!

Ha online kvízről van szó, akkor alighanem mindenkinek a Kahoot! ugrik be, és ez nem véletlen: az ingyenesen (is) használható platform segítésével pillanatok alatt létrehozható egy teszt, amihez a jelentkezők akár interneten akár mobil appon keresztül is tudnak csatlakozni - csupán a meghívó kódot kell ehhez ismerniük.

Próbáld ki itt

Classpoint

A Kahoottal ellentétben ez a Classpoint nemcsak a játékosságra helyezi a hangsúlyt, hanem a tanulásra is; ez pedig az olyan extrákban nyilvánul meg, mint a szintek és jelvények alkalmazása vagy az, hogy a platform teljes egészében a PowerPointba integrálható. A kvízek kialakításakor többféle verzió közül lehet választani: a többválaszos teszt mellett van például kiegészítendő válasz opció, valamint szófelhő is.

Próbáld ki itt

Hirdetés

Quizlet

Szintén egy online platform, amit alapvetően tanárok számára fejlesztettek ki, hogy az órai munka során játékos kvízkérdéseket is tudjanak használni. A Quizlet formátuma különlegesnek mondható: a kérdések kártyaként jelennek meg, és egyedi tulajdonság, hogy a kérdésekre nemcsak kattintantással felelhetünk vagy a válasz begépelésével, hanem akár szóban is.

Próbáld ki itt

Outgrow

Az egyik legkönnyebben kezelhető platform, amelynek további erőssége, hogy a kérdések létrehozásakor rengeteg sablont lehet használni - és a rengeteget szó szerint kell érteni, ezernél is több példáról beszélünk! Bár az Outgrow alapvetően fizetős szolgáltatás, van egy ingyenes változata is, de ebben olyan korlátozások vannak, amelyekkel együtt lehet élni.

Próbáld ki itt

Quizziz

Nos, a mesterséges intelligencia vonatról a kvízplatformok sem maradhatnak le, ennek pedig ékes bizonyítéka a Quizziz, amely - igaz, egyelőre csak béta formátumban - már az AI-t is segítségül tudja hívni. A "gép" nemcsak a kérdéssor összeállításában tud segíteni, hanem akár abban is, hogy egyedi stílust kölcsönözzön vetélkedőnk számára.

Próbáld ki itt

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.