Hirdetés

Több felmérés szerint tényleg elkezdtek áttérni a felhasználók Windows 11-re



|

Azért nagy sikerként ezt egyelőre ne kezeljük, mert a lemaradás így sem kicsi - ráadásul hamarosan érkezhet a Windows 12 is.

Hirdetés

Noha a Windows 11 már három éve piacon van, a felhasználók továbbra sem sietnek nagyon, hogy váltsanak az új rendszerre - erre mondjuk nincs is feltétlenül szükség, mert a Windows 10 terméktámogatása hivatalosan csak jövőre, 2025 októberében fog lejárni.

Aki nem vált, az jellemzően két ok miatt nem teszi ezt: az egyik közülük az, hogy a Windows 11-hez relatív új számítógép és TPM-chip is szükséges, így sokaknak hardvert is vásárolnia kellene a frissítéshez. A másik gyakori érv a játékosok részéről hangzik el, nekik minden fps fontos lenne, de a Windows 11 semmivel sem gyorsabb, mint a Windows 10, így feleslegesnek érzik a váltással járó kalamajkát.

Utóbbi csoport viszont lehet, hogy most "észbe kapott". A Steam által készített felmérésből legalábbis azt derült ki, hogy miután a Windows 11 piaci részesedése sokáig stagnált, az utóbbi hetekben újra növekedésnek indult.

Hirdetés

Az adatok szerint 2024 júniusában 0,55%-kal többen használták a Windows 11-et és 0,93%-kal kevesebben a Windows 10-et, így előbbi részesedése 46,63%-ra nőtt, utóbbié pedig 49,42%-ra csökkent. Ha a trend folytatódik, a nyár végére - legalábbis a Steamhez csatlakozók között - többen lehetnek azok, akik Windows 11-et használnak (a Steam csak ezt a két Windowst támogatja, mivel a régebbi változatokhoz már nem készül biztonsági frissítés).

Általánosságban viszont messze nem tűnik ennyire rózsásnak a helyzet. A Statcounter adatai ugyanis azt mutatják, hogy a Windows verziók között továbbra is messze a 10-es változat a legnépszerűbb, 66,04%-kal, a Windows 11 mindössze 29,75%-on áll. Igaz, a Statcounter szerint is látszik az a trend az utolsó két hónapban, hogy a Windows 10 veszít, a Windows 11 pedig megnyer felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.