Hirdetés

Természetesen a 2024. évi párizsi olimpiai játékok előtt is megjelentek a csalók, tele a net hamis jegyárusítókkal



|

Mint minden nagy eseménynél, az olimpiai játékoknál is felbukkantak a kamujegyeket kínáló, meglepően ügyes weboldalak.

Hirdetés

Bleeping Computer jelentése régi, de sajnos nagyon is hatásos csalásra hívja fel az internetezők figyelmét. Több mint 700 domain címet találtak, melyek kifejezetten hamis jegyek "árúsítására" specializálódtak.

Ezeknek a weboldalaknak jó részét 2022-ben regisztrálták, de a trükkmesterek nagyjából 20 újat jegyeznek be havonta. A megfigyelések szerint ezek leginkább az orosz nyelvet beszélő polgárokat célozzák. A weboldalak tartalmai és címei is megtévesztőek. Az olyan nevek, mint a ticket-paris24.com és a tickets-paris24.com még az óvatosabb személyeket is becsaphatják, a tartalomról nem is beszélve.

Aki nem szemfüles az könnyen bedőlhet a szinte tökéletes másolatoknak. Árban persze magasabbak a csalóoldalak: míg a valódi jegyirodáknál 100 euró környékén lehet belépőt kapni, addig a csalóknál legalább 300-at kérnek el. Volt olyan oldal, ahol a kamujegy ára már az 1000 eurót is meghaladta.

Hirdetés

A szakemberek egyébként letesztelték a folyamatot, és kiderült, hogy a Stripe rendszerén keresztül húzzák le a pénzt az áldozatokról. Tranzakció csak akkor történik, ha az érintett személynek megvan a megfelelő fedezete, így elmondható, hogy valóban "csak" a pénzt akarják az oldalak, és nem az adatokat, bár ez sovány vigasz lehet annak, akit így károsítanak meg.

Az összes csaló domain egyébként egy IP-címhez köthető. A Ticket Heistnak elkeresztelt hálózaton nem csak olimpiai jegyeket "árulnak", de például az Európa-bajnokságra is kínáltak már belépőket. A lényeg, hogy a hálózatot még nem tudták lelőni, így érdemes lesz nagyon óvatosnak lennünk a jegyvásárlásaink során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.