Hirdetés

Technikai gondok jelentkeztek a HungaroMet-nél az augusztus 20-ai tűzijáték előtt



|

Átmenetileg nem frissült az állami tulajdonban lévő szolgáltató oldala.

Hirdetés

Kisebb technikai fennakadással küzdött a reggeli órákban az Országos Meteorológiai Szolgálat átalakulásával létrehozott, 2024. január 1-jén elindult HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt., a 100 százalékban állami tulajdonban lévő szolgáltatónak ugyanis egy ideig nem frissült az oldala. Más körülmények között ez aligha bírna különösebb hírértékkel, de a mai napon még azok is árgus szemekkel figyelik az időjárással kapcsolatos előrejelzéseket, akiknek eszük ágában sincs kidugni a fejüket a lakásból.

Augusztus 20. ugyanis kiemelt jelentőséggel bír, a nemzeti ünnep alkalmából rendezett szabadtéri programok, és az azokat megkoronázó tűzijáték miatt egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan alakul a mindenkori időjárás. És mivel volt már rá sajnos példa, hogy kevéssel az első rakéták fellövése után csapott le pusztító vihar a fővárosra, öt ember halálát okozva, a hatóságok nem szeretnék, hogy megismétlődjön a tragédia, ezért akár le is fújhatják a mára tervezett eseményt.

Hirdetés

Erről a rendezvények lebonyolítását felügyelő operatív törzs a kora délutáni órákban hoz majd döntést, és mivel a HungaroMet citromsárga riasztást adott ki keddre zivatarok miatt, így érthető, ha sokan követik szemmel az aktuális időjárást, és a folyamatosan frissülő előrejelzéseket. Azaz követték volna, ha frissült volna, ám a szolgálató oldala eddig nem ismert okból átmenetileg nem közölt új információt a látogatókkal.

Időközben a problémát elháríthatták, ugyanis az oldalt azóta láthatóan aktualizálták, sőt e sorok írása közben is frissült, a kommunikációt viszont nem a legelegánsabban oldották meg, mivel új poszt kiírása helyett egyszerűen elérhetetlenné tették azt, amelyik a hibáról tájékoztatta a facebookozókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.