Hirdetés

Sikeres hackertámadás érhette a Disney-t, elkezdtek kiszivárogni a megszerzett adatok



|

Az elkövetők állítólag 1,1 TB-nyi anyaghoz jutottak hozzá, köztük bejelentésre váró projektekkel és alkalmazottak személyes adataival.

Hirdetés

A hétvégén ütötte fel a fejét a hír, miszerint a Disney hackertámadás célpontja volt, ráadásul a próbálkozás abból a szempontból eredményesen zárult, hogy az elkövetőknek nem kellett üres kézzel távozniuk. A Nullbulge nevű hackerkollektíva vállalta magára az akciót, azt állítva, hogy minden létező fájlt és üzenetváltást összekapart, amihez csak hozzá tudott férni a szórakoztatóipari óriás Slack szerverén keresztül.

Egyébként nem a mostani az első alkalom, hogy a Slack egy techvállalat Achilles-sarkának bizonyult, 2022-ben szintén a csapatmunkát elősegítő platformon keresztül szerzett meg és szivárogtatott ki egy sor Grand Theft Auto VI videót a Rockstar Games meghackelése miatt elítélt tini.

Hirdetés

Ami a Disney incidensét illeti, a vállalat egyelőre nem reagált a történtekre, ám ez jó eséllyel változhat, mivel egyre több morzsa bukkan fel a közösségi médiában a hackerek birtokába jutott 1,1 TB-nyi információhalmazból. Ezek között éppúgy megtalálhatók munkatársak bejelentkezési és személyes adatai, mint a nyilvánosság elől gondosan titkolt projektek a Disney és az Epic Games tervezett együttműködésének részleteitől a következő Alien-játékig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.