Hirdetés

Semmiképp se telepítsd ezt a Windows-frissítést! Tönkrevághatja a gépedet



|

Elmondjuk, mit tehetsz, ha már telepítetted a problémás verziót.

Hirdetés

A Microsoft a múlt héten adott ki egy opcionális frissítést Windows 11-re, amely számos új funkcióval és beállítással bővítette a Start menüt, a tálcát és a zárolási képernyőt. Az első felhasználói visszajelzések alapján azonban kiderült, hogy a KB5043145 verziószámú frissítés lényegében pillanatok alatt képes tönkrevágni a számítógépeket, amit azóta a Microsoft is megerősített.

A frissítés telepítése után több felhasználó is azt tapasztalta, hogy egy állandó indítási hurokban ragadt. Ennek során a Windows folyamatosan újraindítja a helyreállítási képernyőt, hogy megpróbálja kijavítani vagy visszaállítani a frissítést.

Hirdetés

Egy kétségbeesett felhasználó beszámolójában azt írta:

"Mióta telepítettem a KB5043145-öt és újraindítottam a gépet, a laptopom azóta is a gyártó logójának képernyőjén ragadt egy forgó körrel. Kénytelen voltam a Bekapcsoló gombot (5 másodpercig) nyomva tartani, hogy leállítsam a rendszert, majd a Windows 11 megkezdte a helyreállítást. Ez sikerült is, viszont a frissítés nem települt. A rendszerem az összes legújabb frissítéssel (23H2, 22631.4169) és illesztőprogrammal rendelkezik, teljesen naprakész."

Ezen felül több felhasználó sorozatos kék vagy zöld halálról számolt be, míg mások arról panaszkodtak, hogy a frissítés telepítése után az egerük és billentyűzetük nem működött a megfelelő USB-kapcsolatok hibája miatt. Néhány esetben még a WLAN-kapcsolat is megszűnt.

A Microsoft munkatársai megerősítették a Windows Latestnek, hogy jelenleg is vizsgálják a problémát, de egyelőre nem tudni, mikor érkezik meg a javítás. Ha már telepítetted a frissítést és hasonló problémákkal szembesültél, az alábbiakban mutatunk néhány megoldást, amellyel rendbe teheted a géped.

A legegyszerűbb módja ennek a frissítés eltávolítása. Ezt a Windows helyreállítási képernyőjén a Hibaelhárítás > Speciális beállítások menüpont alatt teheted meg.

Ha már telepítetted a KB5043145 frissítést, de nem tapasztaltál semmilyen problémát, akkor is érdemes megfontolnod annak eltávolítását. Ezt A Windows Update beállításai > Frissítési előzmények > Frissítések útvonalon teheted meg. Keresd meg a KB5043145 verziószámú javítást, majd kattints az Eltávolítás gombra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.