Hirdetés

Pert indított az Oculus alapítója, miután beszorult egy liftbe, abban az emeletes garázsban, amit luxusautóinak építtetett



|

Ismét előkerült Palmer Luckey, aki megmutatta, hogy milyen nehéz sorsa van a milliárdosoknak.

Hirdetés

Palmer Luckey, az Oculus VR, illetve az Anduril Industries hadiipari techvállalat alapítója a minap pert indított egy építőipari cég ellen, amelyet azért bérelt fel, hogy egy hatalmas garázst húzzon fel puccos autógyűjteménye számára - hozta le a Forbes. A gazdagságtól megrészegült vállalkozó egy 12,5 millió dolláros kastélyban él a kaliforniai Newport Beachen, egyik hobbija pedig, hogy klasszikus autókat gyűjt - ezt szerette volna egy következő szintre emelni.

Luckey nemrégiben kitalálta, hogy szeretne egy, a Hot Wheelsből ismert "Ultimate Mega Garage-t" építeni a verdái számára, így fogta magát, és megvásárolta a házával szemben elhelyezkedő ingatlant, potom 3,8 millió dollárért.

Hirdetés

Az átépítési projekt hatalmas méreteket öltött. Több mint 7 ezer négyzetméternyi területet újítottak fel; négy különálló kocsilift, illetve egy kör alakú személyfelvonó is a túlméretezett garázs részét képezte. A dolgok azonban elmérgesedtek Luckey és a kivitelező között, amikor a milliárdos - állítása szerint - beszorult az egyik liftbe.

Luckey a kaliforniai Orange megye legfelsőbb bíróságán indított pert mind a liftépítő, mind az építőipari vállalat ellen, amelyben azt állította, hogy a négy kocsifelvonó és a személyfelvonó is hibás, és már több személyt is csapdába ejtett. A keresetben Luckey szerint a "házba telepített személyfelvonó és az ollós emelők soha nem működtek megfelelően", mi több, nem is voltak biztonságosak, ugyanis a kivitelező egy kínai gyártótól rendelte meg őket.

A Custom Cabs nevezetű felvonóipari vállalat közleményében tagadta Palmer minden állítását, és a vállalkozó "panasza kézhezvétele óta kérelmet nyújtott be állításainak törlésére". Az építésért felelős cég, a WT Durant is felszólalt a történtekkel kapcsolatban. Ügyvédjükön keresztül azt közölték, hogy teljesítették a szerződésben foglaltakat, az ellenőrök az épületet pedig 2023 augusztusában befejezettnek nyilvánították.

Az eddigiek alapján nehéz lenne megmondani, hogy valóban hibáztak-e a kivitelezők, vagy csak Palmer nem tudja jó dolgában, hogy mit kezdjen magával. Elnézve a milliárdos vállalkozó életmódját és korábbi agymenéseit, nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy bolhából csinált elefántot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.