Hirdetés

Óriási bukás lehet a kijelző nélküli Ai-okoskitűző



|

A Human AI Pinjéből már többet küldenek vissza, mint amennyit vásárolnak.

Hirdetés

Tavaly komoly hype övezte a Humane nevű startup első nagy húzását, az Ai Pint. A ruhára kitűzhető apró eszköz gyakorlatilag egy okostelefonhoz hasonlóan működik azzal a különbséggel, hogy a képet a tenyerünkre vetíti ki egy fizikai képernyő helyett. Az első megjelenést hagyományosan megelőző kalapolás is jól alakult, hiszen csak az OpenAI-t vezető Sam Altmantól 240 millió dollárt szereztek a koncepció megvalósítására.

A vállalat első termékeként megjelent eszközt 700 dollárért (254 000 forint) árulják és havonta további 24 dollár (8700 forint) az előfizetési díja. A komoly bekerülési díj, a nem elhanyagolható előfizetés és a tény, hogy a szolgáltatásra folyamatosan panasz van, kérdésessé teszi a termék létjogosultságát a piacon.

A visszajelzések szerint a szolgáltatás gyakran nem elérhető, az eszköz akkumulátora rendszeresen túlmelegszik és gyorsan lemerül. A helyzet odáig fajult mára, hogy a legjobb telefonokat évente bemutató youtuber, Marques Brownle az általa valaha vizsgált legrosszabb terméknek nevezte egy videójában az Ai Pint.

Hirdetés

Egy online oldal által megszerzett belső értékesítési adatok szerint az elmúlt 3 hónap során többen küldték vissza a megvásárolt terméket, mint ahányan megvásárolták az adott időszakban. Tulajdonképpen júniusig összesen 8000 olyan darab volt, amit nem adtak postára a forgalmazónak a vételi árat visszakérve, míg ma ez már csak 7000.

Ez összességében azt jelenti, hogy a megvásárolt 10 000 készülékből 3000-nek már most visszakérték az árát, és még nem tudni, hol áll meg a folyamat. Ezeket már nem is lehet felújítani és újraértékesíteni, mert a T-Mobile ellehetetlenítette, hogy egy készüléket még egyszer egy másik előfizetéshez rendeljenek hozzá.

Az Ai Pin megjelenése előtt Zoz Cuccias, a Humane szóvivője még 100 000 darab tervezett értékesítéséről beszélt az első évre vonatkozólag, ami nyilvánvalóan nem volt több vágyvezérelt fantazmagóriánál. Cuccias szerint a kikerült jelentés számos pontatlanságot tartalmaz, ám ennél konkrétabb kijelentést nem tett, hiába kérdezték.

A vállalatnak a kritikákon felül a tűzveszélyesnek bizonyult töltőtáska problémájával is szembe kell néznie. Egyébként már május óta terjed az a pletyka, hogy a Humane vevőt keres a cégre 750 millió és 1 milliárd dollár közötti vételáron. Állítólag a HP fontolóra is veszi a felvásárlást. Mindeközben a vállalat vezetése egy nagyobb hitelt szeretne felvenni, aminek a fedezetére részvényeket bocsátanának ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.