Hirdetés

Olcsóbb előfizetéses modellt tesztel a YouTube



|

Nem olyan drága, de cserébe teljesen a reklámok sem tűnnek el.

Hirdetés

YouTube ismét kísérletezik egy új előfizetési modellel, ez a Premium Lite. Az új változatot jelenleg Ausztráliában, Németországban és Thaiföldön tesztelik. Az előfizetés olcsóbb alternatívát kínál a YouTube Premiumhoz képest, de bizonyos funkciókban kevesebb lehetőséget biztosít. A cél az értelemszerűen az, hogy azok a felhasználók, akik szeretnének kevesebb reklámot látni, de nem igénylik a teljes prémium szolgáltatást, egy kedvezőbb árú opciót választhassanak.

Az új előfizetés ára Ausztráliában havi 8,99 AUD, ami körülbelül fele a teljes YouTube Premium díjának (16,99 AUD). Érdemes megjegyezni, hogy iOS eszközökön az árak valamivel magasabbak: 11,99 AUD a Lite, míg a teljes Premium 22,99 AUD. A korábbi Premium Lite előfizetés reklámmentes élményt nyújtott a YouTube és YouTube Kids platformokon, az új verzió viszont csak részben szűri a reklámokat. 

Hirdetés

Bizonyos tartalmak, mint például a zenei videók és a YouTube Shorts, továbbra is tartalmazhatnak nem zavaró, úgynevezett nem-interruptív hirdetéseket. A Lite előfizetés továbbá nem biztosít hozzáférést a YouTube Music reklámmentes verziójához, valamint a háttérlejátszási lehetőséget sem kínálja, és az offline videónézés sem elérhető.

Az eredeti Premium Lite modellt először 2021-ben kezdték tesztelni néhány európai országban, de tavaly megszüntették. Az új teszt most azt vizsgálja, hogy van-e igény egy ilyen középkategóriás előfizetésre. YouTube képviselője megerősítette, hogy az új verzióval kapcsolatban még nem született döntés a globális bevezetésről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.