Hirdetés

Nem nyugszik az Epic Games: most két techóriást is beperel



|

A vállalat továbbra is azon fáradozik, hogy minden készülékre eljuttassa digitális áruházát.

Hirdetés

Miközben az Apple és az Epic Games már évek óta viaskodnak egymással - legutóbb a cupertinóiak egyetlen gomb miatt álltak bele a vállalatba -, a Fortnite fejlesztője most két másik techóriás ellen is jogi lépéseket tesz. Az Epic Games ismét beperli a Google-t, valamint ezúttal a Samsungot is, mivel úgy látja, hogy a cégek továbbra is akadályozzák digitális játékáruháza, az Epic Games Store (EGS) telepítését androidos készülékekre.

Az Epic Games egészen pontosan a Samsung Auto Blocker nevű funkcióját kifogásolja, ami a gyártó készülékein nehezíti meg az EGS installálását. A funkció az alapértelmezett beállítások szerint automatikusan blokkolja a Play Áruházon és a Galaxy Store-on kívüli forrásokból történő alkalmazások telepítését, elsősorban biztonsági megfontolásokból.

Hirdetés

Az Epic áruházának telepítése egy APK telepítőfájl segítségével történik, amelyet ugyebár az Auto Blocker azonnal megakadályoz. A funkciót persze ki lehet kapcsolni, viszont az Epic erre még így is nehezítő tényezőként tekint. Bár közvetlen bizonyíték nincs rá, Tim Sweeney, az Epic Games fejese úgy gondolja, hogy a Samsung és a Google "összejátszanak".

Ami a telepítést illeti, a The Verge munkatársa szerint valóban nem egyszerű a folyamat. Az Auto Blocker azonnal figyelmezteti a felhasználót az ismeretlen forrásból származó telepítőfájl miatt, de a funkció kikapcsolásában már nem nyújt segítséget, nem beszélve arról, hogy az erre vonatkozó beállítások elérése sem egyszerű.

A Samsung és a Google elsődleges célja a funkcióval, hogy megnehezítsék az ismeretlen forrásból származó, sok esetben kártékony appok telepítését - tehát az Auto Blocker alapvetően nem az Epic ellen irányul -, így egyelőre nem tudni, hogy milyen megoldás születhet a vita rendezésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.