Hirdetés

Nem kényszeríti rá az Apple a felhasználókat, hogy iOS 18-ra váltsanak



|

A régebbi operációs rendszert élvezőkre is gondolt a cupertinói vállalat.

Hirdetés

Az Apple éves nagy eseményén vált hivatalossá, hogy még az új iPhone-ok megjelenése előtt, szeptember 16-án válik elérhetővé a friss operációs rendszer, az iOS 18. A frissítés rengeteg új funkcióval bővíti majd a támogatott készülékeket, viszont a kezdeti, elsősorban alkalmazásokkal kapcsolatos kompatibilitási problémák miatt vélhetően többen is várni fognak az új rendszer telepítésével.

Az Apple ezekre a felhasználókra is gondolt, így nem kell aggódniuk azoknak, akik a friss operációs rendszer kigördülése után továbbra is az iOS 17-et szeretnék használni.

Hirdetés

Az iOS 18.0 RC (Release Candidate - a kiadásra kész, végleges termék korai változata) hétfői nyilvános kiadásával együtt a vállalat egy új iOS 17.7 RC-t is kiadott a fejlesztők és a nyilvános bétatesztelők számára. Bár minden jel arra utal, hogy a frissítés nem szállított új funkciókat, számos biztonsági hibajavítást hozott az iOS 17-hez.

Az Apple várhatóan az iOS 18.0-val egy időben, a jövő hét elején fogja kiadni az iOS 17.7-et. A felhasználóknak a beállításokban lesz lehetőségük arra, hogy eldöntsék, maradnak-e a biztonsági javításokat tartalmazó iOS 17-en, vagy frissítenek az új funkciókat szállító iOS 18-ra.

Az Apple egyébként nagyon hasonlóan járt el az iOS 16 esetében, ahol egy bizonyos pont után a régebbi szoftvert érintő javításokat már csak azok a készülékek kapták meg, amik nem voltak frissíthetők iOS 17-re - vélhetően az új rendszer esetében is valami hasonló lesz a menetrend.

Az iOS 18 mellett a cupertinóiak a jövő héten adják ki az iPadOS 18, a watchOS 11, a tvOS 18, a visionOS 2 és a macOS Sequoia rendszereket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.