Hirdetés

Nem csak nevet vált, szét is szakad a Vodafone



|

Nagy változások előtt áll a 4iG kötelékébe tartozó kommunikációs vállalat.

Hirdetés

Egy ideje már tudható, hogy a Vodafone esetében névváltásra kerül majd sor: igazodva a 4iG által tulajdonolt albán és montenegrói telekommunikációs szolgáltatókhoz, a magyar vállalat is ONE néven folytatja hamarosan, várhatóan 2025 januárjától.

Ez azonban csak a kisebb változás, ugyanis ma kiderült, hogy a Vodafone Magyarország Zrt.-ből kiválik az infrastruktúra-egység, amely külön entitánsként, V-Hálózat Távközlési Zrt. névvel folytatja majd. Pusztán a kereskedelmi társaság neve lesz ONE Magyarország Zrt.

Hirdetés

A tavaly felvásárolt Vodafone első körben 49 százalékban a magyar állam tulajdona lett, 51 százalékban pedig a 4iG leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt.-é, majd végül egy márciusban végrement részvénycsere következtében a magyar állam közvetett tulajdona 29,5 százalék maradt, a 4iG Nyrt.-é a maradék 70,5 százalék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.