Hirdetés

Nagy bajban a Twitch: parkolópályára kerülhet a szolgáltatás gyenge teljesítménye miatt



|

Komoly gondok vannak, a bennfentesek is aggódnak a streaming platform jövője miatt.

Hirdetés

Egyre nagyobb a bizonytalanság a Twitch háza táján. Az év eleji tömeges elbocsátások után a minap a platform fejese, Dan Clancy, elismerte, hogy a szolgáltatás továbbra is veszteségesen üzemel. Az Amazon portfóliójában töltött tizedik évéhez közeledve most a bennfentesek is aggodalmukat fejezték ki a platform és a márka jövőjével kapcsolatban.

A Wall Street Jorunal beszámolója szerint az a legaggasztóbb az egészben, hogy ha a tendencia így folytatódik, akkor a Twitch lényegében egy "zombi branddé" válhat az Amazonnál, azaz egy olyan márkává, amit gyenge teljesítménye miatt parkolópályára állítottak. Ilyen sorsra jutott korábban a vállalatnál például a Goodreads és a Woot is.

Mindeközben a belső feszültség is egyre fokozódik. A jelentés szerint teljes a bizonytalanság, hiszen a dolgozók attól tartanak, hogy az éves felülvizsgálatot követően újabb tömeges elbocsátásokra kerülhet sor.

Hirdetés

Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy más területeken is komoly gondok vannak. Az Egyesült Államokban a Twitch forgalmi helyezése csökkent, a felhasználók száma és a hirdetési eladások pedig stagnálni kezdtek. Mindemellett a szolgáltatás legnagyobb bevételt termelő használói is - akik a vállalat bevételének jelentős hányadáért felelnek - jóval kevesebbet szántak előfizetésekre és adományokra. Egyes belsős előrejelzések szerint ez 2025 végére közel negyedmilliárd dollárnyi bevételkiesést jelenthet a Twitchnek.

Az Amazon szóvivője a portálnak adott nyilatkozatában azt állította, hogy továbbra is bíznak a Twitchben rejlő lehetőségekben, de hogy pontosan mik lehetnek még ezek, azt nem részletezték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.