Hirdetés

Művészek és tervezők munkáját teszi könnyebbé ez a VR-os kiegészítő



|

A 6DoF Logitech MX Ink stylus OpenBrush és Gravity Sketch támogatással, valamint 2D-s festéshez való alátéttel érkezik.

Hirdetés

A 3D-s tervezés a virtuális vagy kevert valóság népszerű felhasználási területe, de ehhez általában egy drabális kontrollert vagy a kezünket kell használni. A Logitech MX Ink toll a Meta Quest 3-hoz és 2-hez készült kiegészítő eszköz, amely precízebb segédeszközként funkcionál a legnépszerűbb VR művészeti alkalmazásokhoz.

A Logitech hétfőn jelentette be MX Ink nevű új beviteli eszközét, mely a leírás szerint nyomásérzékeny heggyel rendelkezik, amivel könnyűszerrel vázolhatunk a kevert valóságban. A vállalat AR/VR fejlesztésekért felelős vezetője, Vadim Kogan azt nyilatkozta, hogy a tollszerű eszköz zökkenőmentesen vált át 2-ből 3D-be, ezzel könnyítve meg szakemberek munkáját.

Az eszköz nagyjából az elvárt követési tempóval képes végezni a dolgát. A Logitech és a Meta együttműködésében fejlesztett termék érdekes módon csak a Quest 2 és Quest 3 eszközökkel működik együtt, a Quest Pro valamiért kimaradt a támogatottak köréből.

Hirdetés

A 129 dolláros induló áron kapható Logitech MX Ink két opcionális tartozékkal fog megjelenni a közeljövőben. Az MX Mat egy érintésmentes rajzolási környezetet biztosít, amelyet lényegében valós vászonként használhatunk a VR-ben történő vázoláshoz, festéshez. Az MX Inkwell pedig lényegében egy dokkoló a stylus tárolására és feltöltésére, amit bármikor helyettesíthetsz egy egyszerű USB-C kábellel is.

A Logitech szerint a megjelenés előtt álló eszközre már csak szeptember végéig kell várni, ami az érintett vállalatok szerint a jövőben érkező headsetekkel is együtt fog működni, többek között a Quest 3S-sel is. A Logitech közleményben kéri az integrálásban érdekelt fejlesztőket, hogy használják a GitHub oldalukat, illetve jelentkezzenek a dev kitért, ami arra utalhat, hogy a lista még szeptember előtt bővülni fog.

A bejelentés előtt nem sokan mertek volna fogadni arra, hogy a Meta Quest lesz az első VR headset, amely támogatja a stylus kontrollereket. Annak ellenére, hogy az Apple iPadek együttműködnek a Pencillel és a Pencil Próval, az Apple Vision Pro még nem kapott ilyen támogatást.

Az Apple Pencilhez képest a Logitech MX Ink hasonló előnyökkel rendelkezik, úgy mint a haptikus visszajelzés és a dupla érintés funkció, de körülbelül 8 grammal nehezebb és lényegesen vastagabb is. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a 6DoF nyomkövető szenzorokat is használ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.