Hirdetés

Működésre bírták a macOS legfrissebb változatát egy Steam Decken



|

Jelenlegi formájában még nem sok mindent lehet vele csinálni, de a jövőben ez megváltozhat.

Hirdetés

A Valve augusztusban jelentette be, hogy amint elégedett, lehetővé teszi más PC-alapú kézi konzolok gyártóinak a Steam Deck operációs rendszerének, a Linuxra épülő SteamOS-nek a használatát. A csapat jelenleg is azon ügyködik, hogy minél több eszközzel kompatibilis legyen a rendszer, de közben persze a modder közösség sem tétlenkedik.

Nemrégiben hosszas kísérletezés után a whatdahopper nevű X-felhasználónak sikerült működésre bírnia a Apple legfrissebb asztali operációs rendszerét a Valve kézi konzolján - még ha pillanatnyilag ennek nincs is sok gyakorlati haszna.

Hirdetés

Tudniillik ilyen formában a handheld egyelőre nem képes GPU-gyorsításra, azonban az AMD Van Gogh iGPU kext (kernel-bővítmény) érkezésével ez a jövőben megváltozhat. A macOS már támogatja az RDNA 2-t, ami azt jelenti, hogy a kézi konzolból egy igazi hordozható Hackintosh válhat a jövőben.

A játék persze sehogy sem lesz olyan komfortos rajta, mint a Windows vagy Linux rendszerein, így kizárólag emiatt nem érdemes macOS-t telepíteni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.