Hirdetés

Megjelentek az első felvételek a tavaly megsemmisült Titan roncsairól



|

A mélytengeri búvárhajóra az amerikai parti őrség bukkant a Titanic roncsának közelében.

Hirdetés

Tavaly nyáron nagy nyilvánosságot kapott annak a mélytengeri merülőhajónak a katasztrófája, mely a Titanic roncsait szerette volna közelebbről szemügyre venni. A Titan nevű jármű, mely fedélzetén két üzletemberrel, egy kutatóval, egy pakisztáni milliárdossal és a fiával indult a rejtélyes hajó roncsai felé, máig tisztázatlan körülmények között veszett oda az Atlanti-óceán közepén.

Az amerikai parti őrség tegnap nyilvánosságra hozta az első felvételeket, amik az előkerült szerkezetről készültek a Titanic roncsainak 300 méteres körzetében. Ezt az esetet kivizsgáló bizottság első ülésén mutatták be a nyilvánosság számára. A feltárt események szerint a Titan kapitánya még váltott egy üzenetet az őket vízre bocsátó Polar Prince legénységével, majd elhallgatott örökre.

Ebben még arról biztosította a felszínen cirkáló, őket támogató hajó irányítását, hogy minden rendben van náluk. Ezután egy nagy robaj hallatszott, és a kommunikáció végleg megszűnt a kis felderítő hajóval. Elsőként a jármű farokrészét találták meg 3800 méter mélyen az óceán fenekén, alig néhány száz méterre az egykori gőzös maradványaitól.

Hirdetés

A nyilvánosságra hozott fényképen, mely az első a tavalyi katasztrófa óta, egy önmagában álló darab látható a hajóból, ami első ránézésre is egy robbanásszerű esemény következtében szakadhatott le a test többi részéről. Újabb két részletben, 1-200 méteres körzetben előkerültek a roncs további darabjai is a napokig tartó kutatás során.

A pórul járt hajó alkatrészeit egy távirányítású víz alatti drón találta meg. Arra, hogy az egykori felderítő jármű darabjait, illetve a szerencsétlenségben elhunyt személyek maradványait felszínre tudják-e hozni, még nem tudtak a munkálatokban résztvevők egyértelműen választ adni. A Titant ugyan 4000 méterig történő merülésre tervezték, már a tavalyi út előtt is merültek fel aggályok a biztonságával kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.