Hirdetés

Megint bevásárol a 4iG Csoport, ezúttal egy távközlési szolgáltatóra vetett szemet



|

A PR-Telecom százszázalékos tulajdonrészének megszerzése jelentős mértékben növeli a vállalatcsoport ügyfélbázisát.

Hirdetés

Az elmúlt években a lábát a telekommunikációtól a védelmi iparig számos területen megvető és emellett intenzív külföldi terjeszkedésbe fogó 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. adásvételi szerződést kötött a PR-Telecom Zrt. megvásárlásáról. Az akvizíció keretében a magyarországi regionális televízió-, internet- és vezetékes telefonszolgáltató távközlési vállalat 100 százalékban a 4iG Csoport tulajdonába kerül, ennek következtében pedig ügyfélbázisa körülbelül 55 ezer vezetékes előfizetővel, hozzáférési hálózata mintegy 250 ezer háztartással növekszik, de a vezetékes infrastruktúrája is kibővül 3400 kilométernyi hálózattal (ebből 100 km a gerinchálózat és 670 km az optikai FTTH hálózat).

A saját hálózati infrastruktúrával rendelkező, magyar tulajdonú PR-Telecom tíz vármegyében, megközelítőleg kétszáz településen szolgálja ki ügyfeleit, akik változatlan formában vehetik majd igénybe a szolgáltatásokat, mivel a közlemény szerint a tulajdonosváltás nem érinti őket.

Hirdetés

A vételár összege nem ismert, és tranzakció lezárásához még szükséges a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása is, így várhatóan 2024. negyedik negyedévétől válik majd ténylegesen a 4iG csoport részévé a 25 éves múltra visszatekintő, jelenleg 160 munkavállalót foglalkoztató PR-Telecom.

Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója szerint a PR-Telecom megvásárlása a cégcsoport magyarországi optikai gerinc- és lefedőhálózatának bővítését szolgálja, valamint azt a célt, hogy tovább erősítsék vezető szerepüket a vezetékes szolgáltatási szegmensben. Ráadásul az akció révén egyes területeken nem kell idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat eszközölniük. Miközben a PR-Telecom ügyfeleinek a jövőben magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatásokat szeretnének nyújtani, meg kívánják tartani a társaság jelenlegi menedzsmentjét és munkatársait is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.