Hirdetés

Megérkezett a YouTube Music AI-asszisztense, ami pillanatok alatt készít lejátszási listákat



|

Egyes felhasználók már kipróbálhatják az Ask Music névre keresztelt mesterséges intelligencia alapú funkciót.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben egyre több felhasználó számára vált elérhetővé a YouTube Music új, AI-alapú funkciója, ami lehetővé teszi, hogy szöveges parancsok (promptok) alapján hozzunk létre személyre szabott lejátszási listákat (vagy ha úgy tetszik, rádiókat), és fedezzünk fel ízlésünkhöz illő zenéket. Az asszisztens az Ask Music nevet kapta, viszont fontos, hogy nem lesz mindenki számára elérhető: csak a Premium előfizetéssel rendelkező felhasználók kísérletezhetnek majd vele.

A jelek szerint a funkció egy lila kártya formájában jelenik meg az alkalmazás kezdőoldalán, amire rákattintva egy teljes képernyős csevegőfelület nyílik meg. Itt néhány szóban, de akár hosszabb mondatokban is kifejthetjük a mesterséges intelligenciának, hogy mit is szeretnénk pontosan.

Hirdetés

Az Ask Music ezt követően néhány másodpercen belül legenerálja a személyre szabott lejátszási listát, majd alapértelmezés szerint automatikusan elindítja az első zeneszámot. A felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy mentsék a listát, de ezzel párhuzamosan visszajelzést is adhatnak, hogy finomhangolják a modell működését.

A Google júliusban azt állította, hogy már javában teszteli az Egyesült Államokban a funkciót, de ígéretet tett arra, hogy idővel kiterjeszti, és szélesebb körben elérhetővé teszi. Ehhez mérten az elmúlt napokban több, az Államokon kívüli felhasználó is arról számolt be, hogy élesedett nála az AI-asszisztens. Mi egy Galaxy S23-as mobilon néztünk rá - jelen cikk írásának pillanatában nálunk még nem volt elérhető, de persze ez bármikor változhat.

Addig is az alábbi galériára kattintva csekkolhatjátok, hogyan is működik az Ask Music a gyakorlatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.