Hirdetés

Megérkezett a világ legvékonyabb hajlítható mobilja



|

A Honor Magic V3 nagyon vékony, mégis strapabíró, gyors és jó néhány trükk van a tarsolyában. Ezúttal a V2-es bakit sem követi el a gyártó.

Hirdetés

Július végén mutatta be a Honor a legújabb hajlítható mobilját, a Magic V3-at, ami egyenes leszármazottja a tavalyi V2 modellnek, azonban nem egy szimpla frissítésről van szó ezúttal, egészen komoly változásokat sikerült összehozni egy év alatt.

A hosszanti élén nyitható csúcsmobil legfontosabb tulajdonságát egyetlen számmal lehet leírni legjobban: 9,2 mm. Összecsukva mindössze ilyen vastag, sőt, ehhez még egy szám párosul: 226 gramm. Ez a telefon tömege, vagyis hiába a kinyitható kialakítás, a dupla kijelző és minden egyéb, ami ezekkel jár, a Magic V3 nem nagyobb és nem nehezebb, mint egy hagyományos kialakítású csúcsmobil.

Hirdetés

Abszolút felső polc

A Magic V3 belső, hajlítható kijelzője 7,92"-os, amihez 2156×2344 pixeles felbontás tartozik. Az LTPO AMOLED-panel 1800 nites fényerejű és Dolby Vision hitelesített, továbbá 120 Hz-es képfrissítésű és King Kong Rhinoceros védelmet kapott. Kívülre is OLED-panel került, amely 6,43"-os, 5000 nites, szintén Dolby Vision hitelesített, nanokristályos védelemmel látták el (plusz egy gyárilag felhelyezett fóliával), és ami igazán fontos, hogy képaránya nem kellemetlenül hosszúkás, megfelelően széles is ahhoz, hogy teljes értékűen lehessen használni akár gépelésre is.

Az Android 14-re ültetett MagicOS 8.0.1-be számtalan, a Google-lel közösen fejlesztett AI-funkció is került, mindezt pedig Snapdragon 8 Gen3 chip hajtja 12-16 GB RAM és 256-1024 GB tárhely társaságában. A szoftveres támogatás megfelelő, 4 teljes Android-főverziót vállalt a Honor, amihez 5 éves biztonsági támogatás jár.

A mobil kamerarendszere sem sereghajtó, az 50 MP-es főkamerát 50 MP-es periszkóp-rendszerű 3,5×-es zoomkamera és 40 MP-es ultraszéles látószögű kamera egészíti ki. Miután kihajtható mobilról van szó, két szelfikamera is került bele: mindkettő 20 MP-es és 90 fokos látószögű.

Technikai paramétereit tekintve a Magic V3 abszolút csúcsmodell, a Wi-Fi 7, BT5.3, Dual Band GPS, infraport mellett a sztereó hangzás is adott, a szilícium-szén akkumulátor pedig 5150 mAh-s, kábelesen 66 Wattal, vezeték nélkül pedig 50 Wattal gyorstölthető.

Tényleg ilyen vékony

A kihajtva mindössze 4,4 mm vastag (pontosabban vékony) mobilról sokaknak az juthat eszébe, hogy ez bizony egészen törékeny telefon, amire úgy kell vigyázni, akár egy hímes tojásra. Nos, ezt cáfolandó a Honor a speciális szálszerkezettel erősített készülékházba rejtett, 2,84 mm vékony zsanérszerkezettel szerelt telefont egy hidraulikus présgépbe is bedobta, hogy megmutassa, mit bír ki a Magic V3 - érdemes megnézni az erről készült videót.

A kihajtható telefon vékony mivolta és szokatlanul alacsony tömege folytán nem is csoda, hogy egyeseknek két, egymáshoz támasztott kártyalapra hasonlít oldalról. Bryan Berg ezt kihasználva 8 óra alatt meg is építette a világ legmagasabb, 54 emeletes kártyavárát, a tetejére pedig egy Honor Magic V3-at helyezett.

Az AI sem marad el

Már a tavasszal megjelent Honor telefonokban is nagy szerepet kapott az AI, ám a Magic V3-nál még nagyobb fokozatba kapcsol a cég - ami nem is meglepő, hiszen minden piaci szereplő pontosan ugyanezt teszi. A Honornál annyiban más a helyzet, hogy a Google Clouddal közösen érkezik három új funkció: ez az AI Radír, a Face to Face fordítás, valamint a Jegyzetek Élő Fordítás. Hogy magyarul is használhatjuk-e majd ezeket, illetve milyen hatékonysággal dolgoznak az új rutinok, azok a hamarosan megjelenő tesztünkből megtudhatod - mert hogy már mi is nyúzzuk a valóban meglepően vékony Magic V3-at.

Nem két fillér, de cserébe nem is kell várnod

A szuper alapanyagok, az erős hardver, az AI és a különleges dizájn persze nincsen ingyen, sőt! Viszont egy jó hírünk is van: míg a Magic V2 esetében tavaly több mint fél évet kellett várni arra, hogy a hazai szaküzletekben is megjelenjen, addig a Magic V3 a mostani bejelentést követően hamarosan, október elsejétől itthon is kapható lesz. Persze ehhez össze kell raknod 799 990 forintot a 12/512 GB-os verzióért. Választhatsz zöld és fekete színek közül, viszont töltőfej nem lesz a dobozban. Sajnos ezúttal előrendelői akcióval nem készül a Honor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.